hodinky 2Zatiaľ čo šperky sú prevažne ženskou dominantou, nosenie náramkových hodiniek je záležitosťou unisexovou. Obom pohlaviam tak prináša príležitosť byť trendy, a to za každých okolností. Ako nosiť hodinky v súlade s etiketou a čoho sa vyvarovať? Máme pre vás niekoľko základných pravidiel, ktoré by ste mali vziať do úvahy.

Hodinky musia dokonale sedieť na zápästí

Prvé pravidlo je jednoduché a praktické - hodinky noste tak, aby vás netlačili, ale zároveň tak, aby pri nosení po ruke „nejazdili” hore a dole. Otlačený náramok od hodiniek by vám mohol spôsobiť zdravotné problémy, zatiaľ čo príliš voľné hodinky by ste mohli z nepozornosti rozbiť alebo úplne stratiť. Medzi obľúbených výrobcov, ktorých produkty vám budú sedieť ako uliate, patria napríklad Seiko hodinky. Japonská značka, ktorá má tradíciu siahajúcu až do roku 1881, sa stále teší ohromnej popularite.

 

hodinky 2

Zdroj foto: Kiryl Lis / Shutterstock.com

Na ktorej ruke hodinky nosiť?

Pravá alebo ľavá? Na ktorej ruke sa majú hodinky správne nosiť? Na túto otázku existuje jednoduchá odpoveď – na ruke, ktorá nie je dominantná. Preto je úplne v poriadku, ak ste napríklad ľavák a hodinky nosíte na pravej ruke. Poznámky okolia si neberte k srdcu a hodinky ďalej hrdo noste na svoje nedominantnej ruke. Aby ste k nim naopak ešte viac prilákali pozornosť, môžete staviť na niektorý z neprehliadnuteľných modelov od značky Vostok. Moderné Vostok hodinky sa hodia na zvláštne aj každodenné príležitosti a postarajú sa o to, že všade budete chodiť včas a budete neprehliadnuteľný.

Ako nosiť hodinky v spoločnosti?

Nosenie hodiniek, najmä u pánov, môže byť niekedy hotovou záhadou. Pri nosení košele a saka, keď má gentleman ruky pozdĺž tela, by mal ciferník len nepatrne vykukovať. Zároveň nezabúdajte, že na ženy a mužov sa vzťahujú rozdielne pravidlá.

 

hodinky 1

Zdroj foto: Claudia K / Shutterstock.com

Ženy majú nosiť náramkové hodinky čo najbližšie k zápästiu, muži naopak čo najďalej od neho, aby ich čiastočne skryli práve pod rukáv saka. Rovnako ako na ďalšie módne doplnky, aj na hodinky je kladený celý rad požiadaviek. Toto sú tie základné z nich, ktoré je rozumné dodržiavať, aby ste sa v spoločnosti nedopustili módneho faux pas.

Rozšírte svoju doterajšiu zbierku hodiniek o ďalšie a zaistite tak, že na každú príležitosť budete mať vhodný model. Pri ich nosení nezabúdajte na základné pravidlá, aby ste sa nedopustili módneho faux pas. Patrí k nim správne utiahnutie, aby ste zabránili tomu, že vám budú hodinky príliš sťahovať predlaktie, ale nebudú vám po ňom ani voľne schádzať. Ďalej tiež nosenie na vašej nedominantnej ruke a v neposlednom rade aj správne umiestnenie.