shutterstock 1105807460

shutterstock 1105807460

Zdroj obrázka: Maram/Shutterstock.com

 

Radíte sa ku kreatívnym osobám, ktoré si niektoré veci najradšej vytvoria vlastnoručne? Ak ku vašim záľubám patrí aj šitie, alebo s ním chcete začať, Bubulakovo vám ponúkne množstvo rôznych druhov látok na rôzne účely. V našom ďalšom zaujímavom článku si povieme, na čo konkrétne sa najlepšie hodí softshellová látka, flanel či úplet?

 

Pohodlné oblečenie z úpletu

Úplet má pomerne široké využitie, pretože je vhodný ako materiál na tričká, šaty, čiapky, legíny a podobné neformálne oblečenie. Zvyčajne ide o bavlnu s prímesou elastanu, takže je pohodlný a pekne obopína postavu.

Okrem elastanu môže úplet obsahovať aj viskózu alebo iný materiál. Pri úplete sa rozlišuje jednolícny a dvojlícny, pričom jednolícny sa nazýva jersey a dvojlícny interlock. Bubulakovo má veľký výber úpletových látok na oblečenie pre deti aj dospelých, takže s výberom na vaše konkrétne účely a potreby šitia nebudete mať najmenší problém.

 

Outdoorové oblečenie zo softshellu

Softshellová látka je zložená z viacerých vrstiev, ale výsledkom je funkčný materiál odolný voči vetru a čiastočne aj vode. Keďže je textília priedušná, ľahká a môže byť aj z vnútornej strany zateplená, výborne sa hodí na výrobu outdoorového oblečenia.

Vybrať sa dá medzi letným a zimným softshellom. Môžete z neho ušiť bundu či nohavice pre seba aj svoje ratolesti, prípadne vybaviť bundičkou na zimu aj vášho psíka.

 

Flanelová môže byť nielen košeľa

Flanel je hrejivý, jemný, rýchlo schne a je priedušný. Navyše ani nie je nutné ho žehliť, čo určite oceníte. Z flanelu si môžete ušiť košeľu, ktorá patrí ku klasike. Je však skvelý aj ako materiál na posteľnú bielizeň alebo pyžamo. Na výber je množstvo rôznych farieb a vzorov, takže nebude problém vybrať si ten správny.

 

Ľanové plátno na letné šaty

Ľan je vzdušný materiál, ktorý je aj ľahký a príjemne chladivý. Práve vďaka týmto vlastnostiam je ideálny ako materiál na letné šaty, top, tričko, košeľu, sukňu či nohavice. Ušiť si z neho môže aj obrus či utierky do kuchyne. Dobrou správou je, že ľanové plátno je dostupné v širokej farebnej škále, takže môžete pokojne vašej fantázii popustiť uzdu,čo samozrejme platí pri všetkých látkach,ktoré nájdete na Bubulakovo.