wellness domace kupelna tipy lockdown sprcha kremy masky 1 uvod

 

Romantický víkend s masážou, sauna alebo návšteva bazéna s liečivou termálnou vodou je pre nás momentálne len krásnym a vzdialeným snom. Svetlo na konci tunela už možno trochu vidieť, ale kým príde k nám, dokážeme si urobiť domáce wellness so všetkými bonusmi čo k tomu patria aj vo svojich domácnostiach.

 

wellness domace kupelna tipy lockdown sprcha kremy masky 1

 

Doprajte si hrejivý kúpeľ

Ak sa vo vašich kúpeľniach nachádza vaňa, máte vyhraté. Horúci kúpeľ plný voňavej penyovať v rozmedzí 36 - 38°C. Príliš horúca voda môže citlivým osobám spôsobiť nevoľnosť. Nezabudnite si v kúpeľni na svoju relaxáciu trochu prikúriť, pretože tu strávite viac ako zopár minút. Ak nemáte vaňu, doprajte si aspoň dlhú horúcu sprchu s voňavým gélom.

Počas kúpeľa si aplikujte na svoju korunu krásy regeneračný zábal a pokožku tváre pripravte na aplikáciu výživnej masky. Dôkladne si vyčistite pleť, vyššiu úroveň čistenia pleti môže svojej tvári preukázať peelingom. Po, aromatického oleja alebo soli do kúpeľa dokáže urobiť s našou psychikou i fyzickou únavou zázraky. Ideálna teplota vody by sa mala pohyb vyčistení pleti aplikujte na tvár masku.

Pozrite aj : Pleťové masky na eshope prírodnej kozmetiky ANNEMARIE BÖRLIND 

 

wellness domace kupelna tipy lockdown sprcha kremy masky 3

 

A relax môže začať. Pred kúpeľom si urobte kvalitný bylinkový čaj, zapáľte sviečku a oddychujte. Ak potrebujete na relaxáciu hudbu, pustite si svoju obľúbenú alebo osvedčenú meditačnú. Pokúste sa neriešiť prácu, domácnosť ani ostatné záležitosti. Na podporu uvoľnenia sa odporúča nevtieravá jemná vôňa levandule, medovky, santalového dreva alebo vôňa ihličia v kombinácii s citrusmi v podobe aromatického oleja alebo vonnej sviečky.

Zamerajte sa na starostlivosť o pokožku

Pokožke, ktorá roztvorila v horúcom kúpeli alebo sprche svoje póry, urobí dobre jemný peeling. Zbavíte sa tak odumretých buniek, kožu vyhladíte a zjemníte. Prípravok na peeling si môžete vytvoriť z domácich produktov, alebo sa spoľahnúť na overené kozmetické značky. Popri nanášaní peelingového prípravku si pomôžte drsnejšou froté rukavicou alebo jemnou kefkou. Urobíte si tak aj príjemnú automasáž. Nezabudnite sa venovať aj svojim chodidlám, ktoré takúto starostlivosť určite privítajú. Po očistení pokožky je čas na kvalitné telové maslo alebo výživný krém. V zimných mesiacoch môže byť pokojne hustejší a mastnejší.

 

wellness domace kupelna tipy lockdown sprcha kremy masky 2

 

Požiadajte svojho partnera, deti alebo rodičov o masáž bolestivých častí tela. Ak nemáte doma profesionálneho maséra, nezúfajte, už len dotyky a aplikácia upokojujúceho krému je pre telo prospešná.

 

wellness domace kupelna tipy lockdown sprcha kremy masky 5

 

Po absolvovaní všetkých relaxačných a wellness domácich rituálov si doprajte minimálne ďalšiu hodinu uvoľnenia v kresle alebo posteli. Doplňte tekutiny, ktoré sa vám počas očisty vyplavili z tela a užívajte si oddych pri dobrej knihe, filme alebo pri príjemnom rozhovore s partnerom. Regenerácia tela pokračuje aj v noci, tak skúste ísť do postele o niečo skôr, a ráno sa zaručene prebudíte krajšia i oddýchnutá.

Pripravila: Petra Adamcová