ytong zdravé bývanie interiér domu interiérový dizajnj drevené prvky vnútri domu ekobyvanie toptrendy sk

 

Po inovácii tepelnoizolačnej línie, ktorú zavŕšila Lambda YQ od Ytongu (určená pre jednovrstvové murovanie bez zatepľovania), a vývojárske centrum spoločnosti  zameriava na doplnky, ktoré minimalizujú tepelné mosty, zrýchľujú výstavbu a odstránia potenciálne kritické miesta.

 

ytong zdravé bývanie interiér domu interiérový dizajnj drevené prvky vnútri domu ekobyvanie toptrendy sk

 

 

Ucelené riešenie sa začína už pri prvom rade tvárnic – pre založenie stavby vznikol Ytong Start. Je to tvárnica určená nielen pre stavby z pórobetónu, ale aj pre steny z bežného tehlového muriva alebo ľahkého betónu. Použitie tejto zakladacej tvárnice znižuje riziko vzniku plesní v kritických detailoch a zlepšuje izolačné vlastnosti päty stien. Tiež napríklad dopĺňa výškový modul stien.

 

 

ytong zdravé bývanie interiér domu biela farba v interiéri drevená podlaha odtieň čerešňa ekobyvanie toptrendy sk

 

 

Systém zahŕňa aj optimálne produkty pre povrchové úpravy, akú sú vonkajšia aj vnútorná tepelnoizolačná omietka. Obe zlepšujú výsledné vlastnosti steny a prispievajú k celkovej kvalite prevedenia stavby. Dopĺňa ich vnútorná stierka, vystužená vláknami, s ktorou je možné vytvárať mimoriadne hladké povrchy a pre docielenie extra hladkého efektu je možná finálna úprava brúsením. Je tiež vysoko priedušná a pohlcuje vodnú paru a tým reguluje vzdušnú vlhkosť. Vďaka alkalickému zloženiu znemožňuje rozvoj plesní a rias.

 

ytong zdravé bývanie zakladanie stavby ytong štart ekobyvanie toptrendy sk

 

 

Systém teda počíta s hlavnými požiadavkami súčasnej stavebnej praxe a vyhovuje s veľkou rezervou všetkým zákonným normám. Inovácie sa však riadia myšlienkou udržateľného stavebníctva – po stránke energetickej náročnosti, zdravia, kvality prevedenia a celkovej trvalej hodnoty budovy.