tescoma tlakový hrniec 1Varenie víkendových obedov, teplá večera či každodenná príprava jedla pre tých, ktorí uprednostňujú zdravú a domácu stravu oproti návštevám reštaurácií, nám môže zabrať pomerne veľa času. Ideálne je, ak dokážeme pripraviť kvalitné jedlo za relatívne krátky čas. Našťastie už dnes existujú kuchynskí pomocníci, ktorí nám dokážu byť pri plnení oboch atribútov nápomocní.

Tlakový hrniec

Najväčšou výhodou tlakových hrncov je fakt, že jedlo v ňom pripravené je hotové dva i trikrát rýchlejšie ako pri tradičnom varení. Tlakové hrnce preto preferujú ľudia, ktorým nemajú neobmedzené množstvo času na varenie tradičnými metódami, ale aj ľudia, ktorým prekáža vôňa prípravy jedál pri tepelnej úprave. Všetky arómy z jedla sa hromadia vo vnútri hrnca a zanechávajú pokrm bez straty vitamínov, minerálov a živín. Ďalšou výhodou je jednoduchá obsluha a ovládanie tlakových hrncov, často len pootočením ovládača a stlačením poistky. 

tescoma tlakový hrniec 1

Spoločnosť Tescoma ponúka vo svojom portfóliu niekoľko súprav tlakových hrncov. Jedným z nich je napríklad luxusný tlakový hrniec s dvoma nádobami - 4 a 6 litrovými, univerzálnou tlakovou pokrievkou a ľahkým nastavením ideálneho tlaku IDEAL COOK na rýchlu a šetrnú prípravu všetkých obvyklých pokrmov. Vďaka veľkému otočnému uzáveru veka možno hrniec pohodlne uzavrieť aj otvoriť len jednou rukou. Tlakový hrniec ULTIMA DUO je dokonale skladný, štvorlitrovú nádobu možno skladovať vloženú v nádobe šesťlitrovej. Hrniec je vybavený indikátorom tlaku, 4 poistkami a ergonomickými úchytkami. Je vyrobený z prvotriednej nehrdzavejúcej ocele a odolného plastu a dodávaný s univerzálnou sklenenou pokrievkou. Trojvrstvové sendvičové dno je vhodné pre všetky typy sporákov - plynové, elektrické, sklokeramické a indukčné a záruka na výrobok je až 5 rokov.

tescoma hrnce

Nerezové hrnce

Pre zástancov klasiky a ľudí, ktorí si svoj čas pri varení vychutnávajú sú na varenie ideálne kvalitné nerezové hrnce. Sú obľúbené pre svoju mechanickú odolnosť a dlhú životnosť. Prvotriedny nerez im prepožičiava aj ďalšie vlastnosti, sú imúnne voči pachom a ľahko sa udržiavajú. Súprava kvalitných nerezových hrncov tak patrí k základnej výbave každej modernej kuchyne. Pri príprave jedál v tradičných hrncoch navyše môžete ochutnávať jedlá aj počas samotného procesu varenia.

tescoma termoska

Uchovanie a prenášanie pokrmov

Pripravené jedlo si môžete vo vhodných nádobách zobrať zo sebou do práce, školy i na výlet. Pre uchovanie správnej tepoty jedla, ak nemáte k dispozícii možnosť ohrevu, alebo dostatok času, sú dobrým pomocníkom nerezové termosky. Na výber Tescoma ponúka termosky s dávkovačom, hrnčekom, športové termosky so sitkom i so zámkom, cestovný termohrnček aj detskú termosku so silikónovou slamkou.

Viac informácií: www.eshop-tescoma.sk