sanas linky kuchyne uvod

Kuchyňa je srdcom domova, takže okrem splnenia účelu ako je varenie a pečenie by mala byť útulným a príjemným miestom pre rodinu a hostí. Ak rekonštruujete starú kuchyňu alebo hľadáte to pravé pre váš nový domov, nenechajte si ujsť tento článok o kuchynských trendoch na rok 2022. Tento rok sú populárne farebné skrinky, prírodné materiály a luxusné detaily.

 

sanas kuchyne linky 1

 

Výrazné farby

Doposiaľ k trendom patrili celo biele kuchynské linky a svetlé kuchyne v minimalistickom štýle. Nechceme tým povedať, že biela kuchyňa je už staromódna a mali by ste ju vymeniť. Tento trend stále pokračuje. Ale ak zariaďujete úplne novú kuchyňu a hľadáte originálnu inšpiráciu, mali by ste vedieť, že čo sa týka kuchynských trendov, rok 2022 je o výrazných farbách.

Kuchyne na mieru sú určite najlepšou voľbou, ak máte predstavu o konkrétnom dizajne. Tento rok sú v popredí neutrálne tóny kuchynskej linky spojené s námorníckou modrou, sýtočervenou či smarargdovo zelenou farbou skriniek. Kontrast farieb vytvorí z kuchyne dynamické a výnimočné miesto.

Nadčasové drevo

Keďže sa spoločnosť čoraz viac zameriava na prírodné materiály a trvalú udržateľnosť, opäť je na vzostupe drevo a jeho jedinečná kresba. Drevo vnáša do každej kuchyne teplo, vôňu a vytvára láskyplnú atmosféru. Drevené pracovné dosky, dvierka, barový pult či stoličky určite nebudú krokom vedľa.

Oproti minulým rokom, kedy bolo populárne najmä svetlé drevo, bude tento rok venovaný hlbokým a tmavým tónom. To však neznamená, že celá vaša kuchyňa musí byť odetá do tmavých farieb, obzvlášť ak nie je priestranná a potrebuje opticky zväčšiť. No drevenými detailami nič nepokazíte, práve naopak!

Spojenie s prírodou

Nadviažeme na predchádzajúci bod. Dokonalá kuchyňa by mala byť v tomto roku prepojená s prírodou. Okrem spomínaného dreva môžete staviť na mramorovú pracovnú dosku, kameň, zemité farby. Pokojnú atmosféru môžete dotvoriť doplnkami zo zeleného, hnedého alebo klasického skla. V kuchyni, samozrejme, nesmie chýbať život - čerstvé bylinky v kvetináčoch, sušené rastliny ako dekorácia či izbové kvety.

 

sanas prirodne prvky kuchyna

 

Aj industriálny štýl pokračuje

Nie každý má rád jemné, čisté kuchyne. Industriálny štýl je to pravé orechové pre milovníkov tvrdších kontúr. Medzi charakteristické prvky patria tmavé farby, kov, štýl podobný továrni, kameň, na pohľad staré drevo a podobne. Ak chcete vašej kuchyni dodať industriálny šmrnc, stavte na matné, sivé povrchy, kovové úchytky, batérie, kovové svietidlá. Populárne sú tiež doma vyrobené lustre z povrazov. Industriálny štýl je aj o retro doplnkoch (napríklad staršie hodiny).

Sanas splní vaše predstavy o vysnívanej kuchyni

Kuchynské štúdio Sanas je popredným výrobcom slovenských kuchýň na mieru a ich predajne nábytku patria medzi špičku na trhu. Kuchynské linky sú zhotovené z prvotriednych materiálov od overených dodávateľov. Ak máte záujem o kuchyňu na mieru, neváhajte si objednať online plánovanie kuchyne zadarmo prostredníctvom formuláru alebo osobne navštívte predajne Sanas, kde sa môžete inšpirovať a informovať o dostupných možnostiach.

Viac informácií: www.sanas.sk