kontrasty v spalni merito nabytok spálňa gentis hulsta toptrendy.sk

 

Spálňa je jedným z najprivátnejších priestorov domácnosti. Predstavy o tom, ako stvárniť jej interiér sú už roky nemenné. Spálňa však neposkytuje len útočisko alebo oddych. Je to tiež miesto, ktoré podnecuje fantáziu a cez nepatrné detaily a zmyselné osvetlenie zvádza k tomu, aby sme sa zbavili akýchkoľvek zábran a boli v nej sami sebou. Takejto modernej estetike by malo byť prispôsobené jej celkové prostredie. 

 

 

Začnime tvaroslovím. Z čoho zvyčajne pozostáva spálňa? Tvorí ju posteľ, nočné stolíky, šatník, komoda. Názory interiérových dizajnérov sa líšia. Niektorí tvrdia, že do spálne by nemalo patriť nič viac. Iní sa nazdávajú, že spálňa by mala byť miestom, ktoré žije spolu s vami. Nemusí to nutne znamenať, že z nej spravíte druhú

. A ak sme už pri tom, televíznu obrazovku by sme si v spálni naozaj mali odpustiť. Aj vo vypnutom režime totiž emituje elektrosmog, ktorého vlnenie narúša pokojný spánok. Prečo však televízor do spálne umiestňujeme? 

 

kontrasty v spalni čierna spálňa merito gentis hulsta toptrendy sk

 

 

 

Dôvod je jednoduchý. Spálňa nám už dávno neslúži iba na spánok. Slúži nám často na oddych. Aj doba medzi bdením a zaspávaním by mala byť využitá rozumne, no nameisto toho, aby sme mozog stimulovali k prijímaniu nových informácií, mali by sme sa snažiť o presný opak. 

 

 

 

 

Preto je veľmi dôležité vytvoriť také prostredie, ktoré bude vizuálne stimulačné, ale zároveň univerzálne. Mäkkými a oblými formami, tlmenými farebnými odtieňmi a vhodnou voľbou materiálov a povrchov docielite atmosféru, ktorá bude, v závislosti od intenzity osvetlenia, ukľudňujúca aj vzbudzujúca zároveň. Preto je dôležitá kúpa variabilných spálňových zostav. V kontrastnej spálni Gentis, ktorý predstavila spoločnosť Hülsta, nachádzame nadčasový súlad drevenej postele a oceľových podnoží s dekoratívnou úpravou v podobe ohybu, ktorý dojem celej postele ešte väčšmi zjemňuje. Spojenie maskulínne masívneho korpusu a feminínne subitílnej podpory s opulentne formovanou peľasťou a čelom postele, je o to naliehavejšie, že sa posteľ len nepatrne vznáša nad zemou. 

 

 

kontrasty v spalni koža sklo merito hulsta gentis toptrendy sk

 

 

Kozmopolitný rytmus života zdôrazňujú žiarivo plochy lakovaného dýhovaného dreva na skladacích dvierkových krídlach skríň. Gentis je súčasťou kolekcie, ktorú si možno predstaviť v spálni akéhokoľvek objemu. Ich variabilita a prevedenie sľubujú dlhodobé uplatnenie, nepodliehajúce času. 

 

 

kontrasty v spalni čierna spálňa merito gentis hulsta toptrendy sk

 

 

V kombinácii s ovládateľným osvetľovacím systémom a podsvietením dňa postele je možné docieliť podobu modernej spálne, ktorou sa bude chcieť s hrdosťou popýšiť každej svojej návšteve. Aj napriek tomu, že by ste za iných okolností dvere spálne mali nechať zamknuté. A pokiaľ predsa len túžite po výraznejšom doplnku v spálni, odporúčame voľbu tkaného koberca s výraznou kresbou. Mimoriadne obľúbeným kobercom tejto sezóny je afaw. Berberský koberec, ktorý nájdete aj v stredomorských či afrických interiéroch.