shutterstock 1825888148

S blížiacim sa koncom roka sme si pre vás pripravili slušnú dávku inšpirácie. Pomôžeme vám zorientovať sa v najhorúcejších interiérových trendoch a nápadoch pre rok 2022, ktoré budete chcieť začleniť aj do vašej obývacej izby.

shutterstock 1825888148

Zdroj obrázka: Followtheflow / Shutterstock.com

 

V spojení s prírodou

Prírodné materiály a zemité odtiene budú budúci rok kraľovať obývacím izbám. Vo veľkej miere sa bude používať nábytok z udržateľných materiálov, ako je drevo alebo ratan, a sedacie súpravy s prírodnými ľanovými poťahmi. Čím viac zelene, tým lepšie. Vneste do interiéru množstvo rastlín, vďaka ktorým bude vaša obývačka pôsobiť harmonicky.

 

Moderný škandinávsky štýl

Minimalizmus a čisté línie sú to, čo dokonale vystihuje jednoduchý, ale atraktívny škandinávsky dizajn. Zamerajte sa na praktické rohové sedacie súpravy, moderný konferenčný stolík a kvalitné drevené podlahy. Z farebnej palety sa používajú odtiene šedej, béžovej alebo bielej, ktoré maximalizujú prúdenie svetla a rozžiaria miestnosť.

 

Zónovanie otvoreného priestoru

V dôsledku nášho mnohostranného životného štýlu sa nastupujúci trend zónovania javí ako skvelý spôsob, pomocou ktorého si dokážete vytvoriť adekvátny priestor na prácu, oddych aj hru v jednej miestnosti. Obývaciu izbu môžete rozdeliť napríklad využitím nábytku - strategicky umiestneným policovým regálom, TV stolíkom alebo ratanovými paravánmi. Ďalším spôsobom sú napríklad pevné priečky alebo posuvné konštrukcie.

 

Romantické oblé tvary

Budúca sezóna bude patriť oblým tvarom s jemnými okrajmi. Či už ide o dekoratívne komponenty alebo samotné kusy nábytku, v roku 2022 zabudnite na hranaté tvary a čisté línie. Pomocou zaoblených tvarov dosiahnete príjemný romantický vzhľad miestnosti. Vyberajte si okrúhle kreslá, stolíky aj praktické úložné boxy a organizéry.

 

Tapety na výslní

Tapety boli, sú a aj naďalej budú absolútnym hitom, vďaka ktorému môžete dodať miestnosti osobitný charakter, od romantických kvetinových až po odvážne textúrované. Okrem klasických tapiet, budúci rok uvidíte aj obklady z juty, ľanu alebo iných ekologických textílií.