dekoracie hyge 2 xs

Domov je miesto, kde sa vraciame po celodennom pracovnom maratóne. Miesto, kde si chceme oddýchnuť, stráviť pohodové chvíle so svojimi najbližšími, a miesto kde sa potrebujeme cítiť pohodlne, komfortne a príjemne.

 

Zariadenie bytu či domu pozostávajúce z nábytkových zostáv, sedačiek či postelí vyberáme zväčša na dlhšie obdobie. Jemne obmeniť či zútulniť domácnosť si však dokážeme aj drobnosťami v podobe menších bytových doplnkov a dekorácií.

 

 

dekoracie hyge 2 xl 

 

 

Hrejivé sviečky: V jesennom období dokážu v našich domácnostiach vykúzliť pocit tepla a hrejivú atmosféru sviečky vo všetkých podobách. Podľa zariadenia interiéru môžeme voliť klasické sviečky umiestnené do rustikálnych kovových svietnikov, moderné sviečky zasadené do skla či malé čajové sviečky rozmiestnené na viacerých miestach v domácnosti. Okrem estetickej funkcie môžu sviečky zo včelieho vosku čistiť vzduch, harmonizovať energiu a vonné sviečky zase prevoňať priestory arómou podľa našich predstáv.

 

dekorácie sviečka 2

Foto: Bonami

 

 

 

Vonné oleje: Alternatívou sviečok s arómou sú aj kvalitné vonné oleje. Výber ich aplikácie do arómalámp či špeciálnych odparovačov môže byť taktiež trendovým doplnkom zariadenia bytu. Podľa typu interiéru môžeme voliť odparovače a arómalampy s kovovým, keramickým, skleneným či pôvodným kamenným dizajnom. Dôležitý  je potom už len výber vonných olejov na prírodnej báze bez syntetických prímesí.

 

 

dekoracie difuzor

Foto: Bonami

 

 

Pokrývky, deky a plédy: Pocit tepla a hrejivosti dokážu vykúzliť aj bytové dekorácie v podobe hrubých vlnených diek a prikrývok. Tie môžu byť v byte umiestnené akoby neformálne na okraji sedacej súpravy, v špeciálnom prútenom alebo kovovom stojane, rozložené či previazané stuhou ladiacou k farbe deky. Okrem vizuálneho skrášlenia interiéru sú praktické počas chladných večerov, alebo len tak na romantické spoločné sedenie.

 

 

 

dekoracie deka

Foto: Bonami

 

 

 

Vankúše: Podobný efekt ako deky vytvárajú aj dekoračné vankúše. Využiť je ich možné len ako dekoráciu, prakticky ako opierku alebo podložku na sedenie pre deti i dospelých. Výber vzorov a materiálov jednotlivých vankúšov alebo obliečok na vankúše je len otázkou vkusu a rozhodnutia majiteľa domácnosti.

 

dekoracie vankus

Foto: Bonami

 

 

Spríjemnenie atmosféry, harmonizovanie priestoru a skrášlenie príbytku je často len otázkou malých obmien a doplnkov. Sviečky, vankúše a deky sú v čase nastávajúcich zimných mesiacov veľmi žiaduce. Nezabúdame ani na dekorácie v podobe tapiet, fotorámikov, obrazov, obrusov či koberčekov. Ale o tom  až v ďalšom článku.

 

 

Text: Petra Adamcová