arts crafts komody mangove drevo reaction luxusny nabytok toptrendy sk

 

 

Do interiérov sa vracia intarzia. Je to jeden zo znakov trendu, ktorý reaguje na tradičné techniky a má svoje korene v rozličných zemiach. Najčastejšie sa spája s umelecko-remeselným hnutím Arts & Crafts. A v najnovšej kolekcii luxusného nábytku značky Reaction na tento trend reagujú ručne opracované komody. Vynikajú ručným opracovaním a komplikovanými vzormi. Pritom neustále zachovávajú charakteristickú povahu značky. Každý z modelov je totiž unikátny a v máločom sa podobá tomu druhému. 

 

 

Efekt intarzie sa podarilo dizajnérom dosiahnuť tým, že si zvolili netradičný typ dreva. Popri väčšine lokálnych drevín totiž tentokrát siahli po dreve z manga. Kresba tohto dreva je typická svojim kontrastným vrstvením. Mango sa v posledných rokoch stalo alternatívnou drevinou, ktorá sa vyskytuje smerom od rovníka na juh. Toto drevo vyniká dostatočnou tvrdosťou a vzhľadom na jeho trhovú cenu je zároveň ekonomicky dostupnejšie, bez toho, aby pritom strácalo akúkoľvek zo svojich kvalít. V porovnaní s dubmi navyše mangové stromy rýchlejšie rastú a tým dosahujú zrelosť v omnoho kratšom čase, pribllžne 15 rokoch. Krása mangového dreva sa dokáže prejaviť už za hrubého opracovania, napriek tomu sa séria komôd Illusion vyznačuje lakovanými skrinkami a morenými zásuvkami.

 

 

 arts crafts komody m mangove drevo reaction luxusny nabytok toptrendy sk

 

 

Remeselne prepracovaná komoda Natur vyniká v sérii Illusion svojou reliéfnou štruktúrou. Frézovaný "crispy" efekt má organický, geometrický tvar, pripomínajúci rozčerenú hladinu vody. Tomuto organickému zámeru boli prispôsobené aj ostatné detaily ako skryté rukoväte v bočnej časti zásuvkového čela či vlnitá línia vo výreze dverového krídla. Komoda je ďalej prepracovaná aj vo svojom vnútri. Dienok a steny zásuviek na ľavej strane nechávajú vyniknúť kresbu dreva v každej časti. A rovnako ako masívne police vnútri skrinkovej časti, vynikajú aj dná zásuviek odolnosťou voči zaťaženiu. Aj vďaka celoplošnému vzoru a vhodne zvolenému obrazcu sa podarilo zachovať rovnováhu medzi robustnosťou a jemnosťou samotného materiálu. 

 

 

arts crafts komoda z masivu illusion seria reaction luxusne komody mangove drevo toptrendy

 

 

Ďalšou charakteristickou črtou kolekcie je aj prirodzený vzhľad, ktorý neskrýva skutočný stav dreva. S modelom Magic sa dostáva séria Illusion do roviny estetíky japandi, ktorá kombinuje vplyvy japonského vnímania krásy a severského hygge bývania. Vnútro skrinky poskytuje veľkorysý úložný priestor. Bolo to dosiahnuté tým, že namiesto množstva zásuviek políc stavili dizajnéri na použitie jedinej policovej dosky. Posuvné otváranie a kratšie podnožie, uzemňujúce komodu bližšie k podlahe len umocňujú estetiku moderného japonského wabi-sabi nábytku. 

 

 

arts crafts komoda z masivneho dreva kolekcia illusion magic reaction komody luxusny nabytok toptrendy

 

 

Trojicu univerzálnych komôd Illusion uzatvára umelecky najpôsobivejšia verzia Jungle. Interzia v krídlových dverách prechádza v neprerušovanom rytme naprieč celou plochou komody. Je rozdelená na dva samostatné celky z horizontálnym členením. Dizajnérskemu experimentu zodpovedá aj stvárnenie oceľovej podnože. Jungle sa popri modeloch Magic či Natur líši aj svojím štylistickým zaradením. Má totiž aspekt komody, aká dokáže vyniknúť v interiéroch na štýl urban jungle, boho chic aj vintage. 

 

 arts crafts reaction nabytok luxusne komody exoticke drevo kolekcia illusion jungle wabi sabi boho chic toptrendy

 

 

 

Do série Illusion sa teda podarilo dostať niekoľko rozličných motívov. Navzdory svojej rôznorodosti si zachovala status remeselne prepracovanej kolekcie, ktorá dokáže reagovať na väčšinu aktuálnych trendov v rámci interiérového dekoru. S použitím mangového dreva Reaction navyše zareagoval na aktuálnu situáciu v odvetví a poskytol ekologicky prijateľný a pôsobivý dizajn aj v segmente luxusného nábytku.