zaluzie 1S montážou vonkajších žalúzií sa stretávame čoraz častejšie, ako na obytných priestoroch - domoch a bytoch, tak aj na administratívnych budovách - kanceláriách, školách a podobne. Prečo je tento exteriérový tieniaci systém tak populárny?

1. Ochrana pred externými vplyvmi

Kvalitné vonkajšie žalúzie poskytuje skvelú ochranu pred slnečným žiarením, pričom eliminuje prienik tepla do domácnosti, chráni pred dažďom a poveternostnými vplyvmi. Zároveň pri ich maximálnom zatiahnutí zabránite vniknutiu neželaných škodcov a hmyzu (komáre, muchy).

2. Zväčšenie využiteľnej plochy

Pri výkyvoch počasia sme častokrát nútení zostať dnu a vonkajší priestor, akým sú terasy či balkóny, zostáva nevyužitý. Exteriérové žalúzie, resp. rolety tento problém vyriešia. Vďaka praktickému uzavretiu danej oblasti a ochrane pred vonkajšími podmienkami budete môcť maximalizovať svoju úžitkovú plochu aj počas horúcich či upršaných dní.

3. Poskytujú väčšie súkromie

Zabráňte zvedavým pohľadom susedov či náhodných okoloidúcich. Zvýšite tak nielen súkromie a intimitu, ale aj bezpečie. Navyše sa môžete rozhodnúť pre montáž vonkajších žalúzií na diaľkové ovládanie - aj počas vašej neprítomnosti tak môžete so žalúziami manipulovať a vzbudzovať dojem, že domácnosť je práve obývaná.

4. Vyššia estetika exteriéru

Nechajte si vytvoriť predokenné vonkajšie žalúzie na mieru, presne podľa vašich predstáv a štýlu. Vyberte si akúkoľvek farbu, dekor či veľkosť lamiel, ktorá doplní vzhľad vášho domu. Ich montáž môže byť tiež pridanou hodnotou pri potencionálnom predaji nehnuteľnosti.

5. Energetická efektívnosť

Vonkajšie žalúzie zabezpečuje skvelý termoregulačný efekt, ktorý v konečnom dôsledku prináša úsporu energií - v zime za vykurovanie, v lete za chladenie, napr. pomocou klimatizácie či ventilátorov. Vedeli ste, že zatiahnuté vonkajšie žalúzie alebo rolety dokážu vytvoriť teplotný rozdiel až o 5 stupňov?

Zdroj foto: Africa Studio / Shutterstock.com