Máme pre vás systémové riešenie so zárukou

 

Každá nová fasáda je pekná a čistá. No kvalita omietok a fasádnych farieb - ich fyzikálno-chemické vlastnosti - zabezpečujú, či fasáda odoláva neustálym vonkajším vplyvom a ostane čistá a zdravá aj po rokoch. Navyše špinavý a fľakatý povrch znehodnotený vonkajšími vplyvmi znižuje nielen estetickú hodnotu fasády, ktorá vás reprezentuje, ale aj finančnú hodnotu nehnuteľnosti v prípade jej predaja. 

 

Ak chcete investovať do fasády, musíte si rozmyslieť, či chcete o pár rokov znova platiť nemalé prostriedky na jej opravu, alebo si vyberiete kvalitný materiál, ktorý zabezpečí, že fasáda bude mať všetky atribúty dlhodobej stálosti, odolnosti a bezproblémovej údržby na veľmi dlhý čas. Aj pri novostavbách to môže byť otázkou len 2 - 3 rokov, kedy sa povrch od pôvodného stavu výrazne odlišuje.

 

 stop plesniam caparol architektura toptrendy

 


No to nie je to najhoršie. Ak je fasáda špinavá, zvyčajne znamená, že je biologicky napadnutá. Jedným z najrozšírenejších problémov je výskyt rias, plesní a húb na jej povrchu. Je nutné si uvedomiť, že to nie je len problém neprijateľného vzhľadu! Výskyt plesní na fasáde predstavuje veľké zdravotné riziko. Rovnako, ako je nepredstaviteľné jesť potraviny napadnuté toxickou plesňou, nemali by sme tolerovať ani to, že ak žijeme a dýchame v dome napadnutom plesňami hrozí nie len citlivým osobám, alergikom a deťom, no všetkým zúčastneným množstvo zdravotných problémov vrátane vdychovania karcinogénov, ktoré môžu spôsobiť rakovinu. Plesne a ich nebezpečné spóry sa pri vetraní dostávajú priamo do vnútra obytných priestorov. Čistá fasáda je teda nutnosť, nie bonus. Ďalším rizikom špinavej fasády je degradácia jej povrchu. Agresívne prostredie v miestach výskytu rias a plesní silno rozrušuje povrchové vrstvy omietky. Cez toto narušenie vniká vlhkosť a následne dochádza k poškodeniu hlbších vrstiev zateplenia s významne väčšími investíciami do sanácie a opráv. Niekedy sa však musí pristúpiť aj k demontáži zateplenia.

Fasádne štúdio Weber Color Architekt umožňuje klientom prostredníctvom online nástroja navrhnúť si svoju budúcu fasádu, čo sa týka farebnosti, ale aj cenových možností. Všetky farby zo vzorkovníka spoločnosti spĺňajú moderné, technické aj architektonické požiadavky. Výber farby je zložitý proces, pri ktorom je nevyhnutné myslieť aj na ďalšie faktory, ktoré výsledný efekt nafarbenej fasády ovplyvňujú. Ide o svetelnosť, štruktúru omietky, tepelnoizolačný systém fasády a odrazivosť jednotlivých farieb. 

 

 

 caparol povodny nater po sanacii architektura toptrendy

 

 

Napadnutú fasádu nestačí len premaľovať a "obnoviť" jej povrch akoukoľvek farbou, aby znovu vyzerala pekne. Živé organizmy, ktoré na fasáde vytvorili problém znova prerastú na povrch a po čase bude treba znova pristúpiť k sanácii. V našej spoločnosti Kapamat AG - Štúdio Bývania už 15 rokov pracujeme s vysokokvalitnými materiálmi značky CAPAROL. Tento líder na Európskom trhu vo výrobe povrchových úprav s vyše 100 ročnou tradíciou venuje nemalé prostriedky do výskumu a vývoja špičkových materiálov, ktoré majú vysokú odolnosť a trvácnosť. Je viac než viditeľné ako reagujú aplikované fasády CAPAROL v porovnaní s konkurenčnými. 

 

 

 

Napadnutú fasádu nestačí len premaľovať a "obnoviť" jej povrch akoukoľvek farbou, aby znovu vyzerala pekne. Živé organizmy, ktoré na fasáde vytvorili problém znova prerastú na povrch a po čase bude treba znova pristúpiť k sanácii.

 

 

 

Ak máte podobný problém, je tu účinné riešenie. CAPAROL počas rokov vyvinul a odskúšal vynikajúcu technológiu NQG, ktorá je najnovším míľnikom v technológiách náterových hmôt. Trojrozmerná nanokryštalická mriežka a zloženie novej generácie týchto farieb zabezpečuje mimoriadne vlastnosti, ktoré dlhodobo udržiavajú povrch fasády bez usadených exhalátov a znečistenia, povrch je vysoko paropriepustný, nenasiakavý  a farebne stabilný. 3D mriežka navyše zabraňuje prieniku živých organizmov do povrchovej vrstvy, nenasiakavosť farby a veľmi rýchle vysychanie vody z povrchu fasády  spolu s  vysokým Ph netvorí vhodné prostredie na život živých organizmov.

 

 

caparol fasádne riešenia farebnosť architektura toptrendy

 

 

Fasádna farba Thermosan NQG je špičkovou technológiou založenou na báze silikónovej živice, ktorá sa využíva nielen na nátery nových fasád, ale v spojení s protiplesňovým prípravkom CAPAROL CAPATOX zabezpečuje, že z napadnutej fasády sa najprv živé organizmy vyhubia a následne 3D nanokryštalická mriežka už žiadnym živým organizmom nevytvorí vhodné životné podmienky a nepustí ich ani do podpovrchových vrstiev. Navyše biocídny a protiplesňový prípravok CAPAROL CAPATOX netreba z fasády po aplikácii oplachovať. A čo je veľmi dôležité, aj cenovo je celý systém veľmi dostupný. Táto technológia sa týka tak rodinných a bytových domov ako aj komerčných budov.

 

 caparol detail spinavej fasady stop plesniam a riasam caparol toptrendy

 

 

Po rokoch na jednej ulici rozoznáte jednoznačne čisté, žiarivé a zdravé  fasády bez straty farebného odtieňa, ktoré sa s touto značkou realizovali v porovnaní s fasádami, ktoré sú špinavé, vyblednuté, fľakaté alebo napadnuté plesňami či riasami. Vaša fasáda môže byť zase čistá a zdravá. CAPAROL má pre Vás systémové riešenie, ktoré prevýši Vaše očakávania. Užite si kvalitu s Kapamat AG - Štúdio Bývania.

 

 

 

Text a foto: Kapamat AG - Štúdio Bývania