umely travnik m greeny športoviska nam grass toptrendy sk

Letná sezóna je predpokladom nových atrakcií v okolí hotela. Pokiaľ ste aj vy dlhšiu dobu zvažovali založenie vlastného minigolfového ihriska či záhradnej terasy, ktorá by si vyžadovala minimálnu údržbu, niekoľko informácií z prvej ruky sa určite zíde. 

 

umely travnik greeny športoviska nam grass toptrendy sk

 

 

 Na naše otázky odpovedal Michal Mašlanka zo spoločnosti Namgrass, jednej z popredných svetových firiem, špecializujúcich sa na výrobu umelých trávnikov a športových povrchov. 

 

 

Kedy je vhodná doba na položenie trávnika?

Ak nesneží či neprší, trávnik je možné položiť kedykoľvek. Ideálne však je, ak sa vonkajšia teplota pohybuje na úrovni 15°C,  

 

 

 

Zachová si trávnik svoju farbu aj po ročných cykloch striedania zimy a tepla?

Áno, zachová. Aj v tomto prípade platí, že kvalita výrobku je dôležitá. Pri tých najkvalitnejších umelých trávnikoch je záruka na UV od výrobcov 10-12 rokov. Určite treba hľadať výrobcov s desaťročiami skúseností pri výrobe umelých trávnikov, ktorí si už vytvorili svoje výrobné a technologické know-how.

 

 

 

Zostávajú na trávniku stopy po nahodilom zaťažení, napríklad po presune záhradného nábytku? 

Pokiaľ je trávnik naozaj kvalitný, dokáže sa vrátiť do svojho pôvodného stavu zakaždým, bez ohľadu na to, či je na ňom nábytok položený niekoľko rokov, alebo niekoľko hodín. 

 

 

 

Ako možno zabezpečiť jeho dlhšiu životnosť?

Dlhšiu životnosť umelých trávnikov určených pre šport je možné zabezpečiť ich adekvátnou údržbou. Pri dekoračných trávnikoch je údržba minimálna. Stačí vhodne zvolený trávnik, v závislosti od spôsobu využitia a maximálnej intenzity záťaže.

 

 

 

Aký trávnik je vhodný pre golfové greeny?

Umelý trávnik určený na golfové greeny pripomína živý trávnik na puttovacom greene najvernejšie. Je veľmi jemný a má vysokú hustotu šitia. Jednak preto, aby bola životnosť takéhoto trávnika čo najdlhšia, ale samozrejme aj kvôli pôžitku zo samotnej hry.