sedaci vakAk ešte nemáte nakúpené vianočné darčeky, môžete byť zatiaľ pokojní. Ak však darčeky nemáte ešte ani premyslené, oficiálne môžete byť v miernom strese. Našťastie vám dnes ukážeme skvelý tip na darček, ktorý poteší každého člena rodiny bez ohľadu na pohlavie či vek. Takýto darček môžete kúpiť práve tej osobe, pre ktorú ešte nemáte nič vymyslené.

Vedeli ste o tom, že sedací vak nie je len pre deti? Sedacie vaky nemusia byť len v izbách, ale hodia sa aj do obývačky či pracovne? Ak ste na obe otázky odpovedali „nie“, s radosťou vám oznamujeme, že sedacie vaky sú pre všetkých – pre dospelých aj pre deti.

Ako vybrať vhodný sedací vak?

Sedací vak pre dospelých

Pri výbere vaku pre dospelých si dajte záležať najmä na rozmeroch vaku. Skutočne záleží na tom, či je vak určený pre 50 kg slečnu alebo pre statného 100 kg chlapa. Rovnako si všímajte tvar sedacieho vaku. Niektoré sedacie vaky sú ako veľké vankúše, iné majú tvar kresla a iné tvar malej taburetky.

Dôležitá je aj farba. Ak kupujete sedací vak pre niekoho zo staršej generácie, napríklad pre uja, babku či krstnú, skúste zvoliť neutrálnejšie farby ako napríklad bledohnedú alebo šedú. Výrazné farby zbytočne kričia v interiéri, naopak, pastelové a neutrálne farby ľahko zladíte s inými doplnkami.

Sedací vak pre deti

Pri sedacích vakoch pre deti máte jednu veľkú výhodu. Môžete zvoliť akúkoľvek farbu, od ružovej cez fialovú až po motív futbalovej lopty. Zatiaľ čo pre dospelých je vhodnejší kožený materiál, pretože na sedacích vakoch budú najmä sedieť, pre deti odporúčame skôr menčester alebo plyš. Mäkšie materiály sú pre deti vhodnejšie, pretože deti radi sa sedacích vakoch ležia alebo sa na nich hrajú. Tvar sedacieho vaku by mal byť prispôsobený detskému veku. Znamená to, že je lepšie kúpiť sedací vak, ktorý „mení tvar“, než pevné kreslo.

Potrebujete tip na darček na poslednú chvíľu? Objednajte sedací vak, ktorý poteší každého člena rodiny. Stačí si len vybrať a leňošiť na ňom môžete celá rodina.

Zdroj obrázku: LightField Studios / Shutterstock.com