toyeto eko hracky trvalaudrzatelnost ekologia drevo korok 4 uvod

 

Povedomie o ekológii a trvalej udržateľnosti je čoraz rozšírenejšie a mnoho ľudí na to prihliada aj pri voľbe vianočných darčekov. Čo však v prípade detí, pri ktorých sa zdá, že by si najradšej vybrali len tie krikľavé plastové hračky? Našťastie, ponuka hračiek je už dnes široká, a tak pokojne môžete vybrať darčeky, ktoré urobia radosť nielen deťom, ale i prírode.

 

toyeto eko hracky trvalaudrzatelnost ekologia drevo korok 4

 

Nájdete ich napríklad v sieti hračkárstiev TOYETO, ktoré si dáva záležať na tom, aby hračky, ktoré ponúka mali skutočnú pridanú hodnotu, rovnako dôležitou hodnotou je tu však aj ekologický aspekt. Rodičov dlhodobo edukujú, že deti nepotrebujú zbytočne veľa hračiek, dôležitejšie je, aby mali tie, ktoré im niečo prinesú. Samotný výber hračiek však nenechávajú len na rodičoch – v predajniach TOYETO i na e-shope www.toyeto.sk nájdete len hračky od overených dodávateľov, ktorí si zakladajú na udržateľnosti a ekológii vo všetkých aspektoch – od výroby, cez obalový materiál až po následnú prepravu hračiek do predajní.

Ako teda môžu ekologické hračky vyzerať?

Drevené hračky LeToy Van

Drevené hračky sú hračkárska klasika. Dokážu zaujať aj dnešné „moderné“ deti, stačí im dať šancu a obklopovať nimi deti už od malička. TOYETO ponúka viacero značiek, ktoré sú zamerané predovšetkým na drevené hračky – izraelská značka Kipod vyrába drevené hračky, ktoré si deti samy dotvoria; Tegu ponúka magnetické drevené stavebnice alebo značka LeToy Van, ktorá sa zaviazala do roku 2022 vyrábať hračky kompletne bez plastov.

 

toyeto eko hracky trvalaudrzatelnost ekologia drevo korok 3

 

Práve značka LeToy Van patrí dlhodobo k tým najobľúbenejším značkám, ktoré TOYETO ponúka. Môže za to precízne spracovanie a vkusný dizajn hračiek, ktoré sú určené pre menšie i staršie deti. Kým najmenších zaujmú ich zaujímavé stohovacie hračky, vkladanie tvarov či drevené kocky, staršie deti potešia originálne hračky ako stvorené na rolové hry. Nájdete tu napríklad drevené kuchynské spotrebiče, dokonale pripomínajúce tie ozajstné, potraviny do detskej kuchynky, ale aj drevené vláčiky či autíčka. Nesmieme zabudnúť ani na domčeky pre bábiky, ktoré sú naozaj prepracované do najmenších detailov.

Korkové hračky Elou

Čo by ste povedali na hračky z korku? Korok je vskutku ekologický materiál – ide totiž o kôru korkového duba, ktorú je potrebné odlúpnuť (o niekoľko rokov dorastie späť). Hoci u nás sa korok používa predovšetkým pri pomôckach do kuchyne, na juhozápade Európy je jeho tradícia omnoho výraznejšia. Práve v Portugalsku ju značka Elou rozšírila aj na sortiment hračiek, ktoré majú pozoruhodné vlastnosti.

Hračky z korku sú antibakteriálne, mäkké a tiché a vhodné aj do vane. Pre deti je to neopozeraný materiál, hra s ktorým im prinesie úplne nový zážitok a stimuluje jemnú a hrubú motoriku detí.

 

toyeto eko hracky trvalaudrzatelnost ekologia drevo korok 3

 

V ponuke značky Elou nájdete napríklad korkové stavebnice, dopravné prostriedky ako parník, ufo, lietadlo či raketu, ktoré sú vhodné najmä do vane či stohovanie hračky hračkami Bubbles alebo Pebbles, kde bude vašou úlohou postaviť z nich vežičku bez toho, aby spadla. Nespĺňajú len úlohu hračky, sú aj obľúbeným dizajnovým doplnkom. Pre najmenšie deti sú ideálne hračky, ktoré im pomôžu rozvíjať jemnú motoriku a koordináciu oko-ruka, ako napríklad korková lienka či muchotrávka, ktoré fungujú na princípe vkladania drobných prvkov.

Zelené hračky GreenToys

Asi by ste nepripustili, aby sa vaše deti hrali s odpadkami, no práve použité krabice od mlieka tvoria základ na výrobu hračiek značky GreenToys. Recyklovaný a „oživený“ plast prináša základ hračiek, ktoré sú mimoriadne bezpečné a „čisté“, takže vhodné aj pre najmenšie deti. Možno ich dokonca umývať v umývačke riadu!

 

toyeto eko hracky trvalaudrzatelnost ekologia drevo korok 1

 

V TOYETO nájdete od GreenToys hračky do vody aj do piesku, ale aj väčšie hračky ako hasičská stanica s príslušenstvom. Pre bábätká ponúka GreenToys napríklad hryzadlo v podobe farebných kľúčov či set zameraný na triedenie tvarov.

Viac informácií: www.toyeto.sk