korok dieťa úvod s

Korok je prírodný materiál získaný z kôry korkového dubu. Dubový strom dokáže každých približne desať rokov regenerovať a obnovovať svoju kôru. To umožňuje olúpanie starej kôry bez akéhokoľvek ublíženia stromu. Práve korok z portugalských dubových stromov nakupuje popradská firma KORKII a ďalej ich na Slovensku spracováva.

 

korok dieťa úvod xl

 

Čo všetko sa dá z tejto suroviny vytvoriť je až neuveriteľné. Hračky, ktoré sú ekologické a bezpečné, edukačné pomôcky pre školy a škôlky, ale aj jedinečný dizajnový korkový nábytok.

Hračky, stavebnice i navliekačky

Pre najmenšie deti prináša firma Korkii stavebnice s klasickou skladbou trojrozmerných geometrických tvarov, ale aj konkrétne stavebnice dediny, hasičskej či policajnej stanice. Vlastnosti korku, jeho ľahkosť, viac ako 50% výplň vzduchových buniek a protišmykovosť umožňuje vytvárať stavebné kreácie pod uhlom, čo nedokáže žiadny iný materiál. Stavba je tak kreatívnejšia a motivuje dieťa riešiť rovnováhu jednotlivých dielikov.

 

korok stavebnica

 

Deti, ktoré milujú korálky a ich navliekanie vlastnými rukami upúta korková navliekačka. V ponuke je v niekoľkých prevedeniach a tematických zameraniach. Tvary jednotlivých korkových dielikov sú ručne maľované a preto je každý kus unikátny. Korkový materiál nepohlcuje vodu ani pachy, je antialergický a antistatický, rovnako aj farby použité na výzdobu sú ekologické a antitoxické.

 

korok navliekačky

 

Edukačné pomôcky

Medzi prvými pomôckami, ktoré začala spoločnosť vyrábať bola korková podložka na stravovanie pre pravákov. Prirodzene po ich uvedení na trh vznikol dopyt pre ľavácke podložky. Časom pribudli edukačné podložky, ktoré sa stretli s veľkou obľubou. Dieťa si ju môže samo dotvoriť a domaľovať. Ide napríklad o mapu kontinentov, čísla alebo abecedu, a taktiež korkové maľovanky v tvare zvieratiek.

 

korok edukacia

 

Jedinečný nábytok

Okrem hračiek prináša spoločnosť KORKII na náš trh aj korkový nábytok. Je dizajnový, bezpečný, jedinečný a na našom trhu nemá konkurenciu. Korkové taburetky od Korkii sa dokonca prebojovali do finále súťaže Národná cena za dizajn 2019.

 

korok stoličky

 

Korkii zbiera ocenenia

Podnikanie spoločnosti Korkii a jej konateľku Ing. Janu Troppovú ocenila aj odborná komisia súťaže Mladý inovatívny podnikateľ 2019. V projekte, ktorý predstavuje spoločnosti mladých a kreatívnych ľudí, sa dostala medzi piatich finalistov a získala ocenenie JCI - Slovensko za inovatívne podnikanie.

 

korkii natelka

 

Viac informácií: www.korki.sk