ako zariadit detsku izbu xs byvanie toptrendy

 

 

Detská izba to nie je len stôl, skriňa, stolička a posteľ. Detská izba je miesto, kde sa musí Vaša ratolesť predovšetkým dobre cítiť. Preto je dôležité, aby bola izbička dostatočne útulná. To dosiahnete až pomocou dekorácií, ktoré z nej urobia to malé kráľovstvo, po ktorom deti túžia.

 

Pomocou dekorácií a doplnkov môžete vyčarovať prakticky akúkoľvek izbu. Skôr, ako začnete zariaďovať izbu, porozprávajte sa s deťmi o ich želaniach a im prispôsobte celkové vyznenie izby. Doplnky a dekorácie majú tú výhodu, že ich môžete kedykoľvek vymeniť, takže až dieťa zmení obľúbený štýl alebo záľuby, jednoducho sa tomu prispôsobíte.

 

 ako zariadit detsku izbu byvanie toptrendy

 

 

Dekorácie do izbičky pre bábätko

Je pravda, že úplne malé deti dekoráciám v izbičke moc nerozumejú, takže ju zrejme vybavíte podľa svojho vkusu. No aj tak tu platia niektoré pravidlá, ktorými by ste sa mali riadiť. Voľte skôr svetlé farby, ideálne budú dekorácie, v ktorých sa príliš nedrží prach. Výhodou tiež je, ak sú dekorácie a doplnky umývateľné.

 

Nad postieľku môžete zavesiť dekoráciu, ktorá Vaše bábätko zabaví, po izbe rozložte niekoľko plyšových hračiek a na steny zaveste obrázky. Určite stojí za to premyslieť osvetlenie izby, svetlo by malo byť mäkké, aby bábätko nepichalo do očí. Do okien potom zadovážte závesy, ktoré stlmia svetlo zvonku.

 

 

ako zariadit detsku izbu hracky dekoracie byvanie toptrendy

 

Dekorácie do dievčenskej izby

Vaša malá princezná si isto zaslúži izbičku podľa svojich predstáv. Vďaka vhodne zvoleným dekoráciám bude jej predstavám zodpovedať po celý čas, kedy ju bude využívať. Nebojte sa preto zadovážiť veľa ružových doplnkov, ktoré sa dobre kombinujú napríklad s bielym nábytkom. Zatiaľ čo nábytok Vám zostane, doplnky jednoducho len vymeníte za iné, menej ružové alebo inak farebné.

 

Izbu nádherne zútulnia napríklad dekoračné vankúše s písmenami, z ktorých môžete zostaviť celé meno,alebo prikrývka na posteľ.Zaobstarať môžete napríklad baldachýn, ktorý má navyše aj praktické využitie, v noci nebudú vaše dievčatko obťažovať komáre a pri popoludňajšom zdriemnutí muchy. Pred posteľ položte mäkký koberec, aby nemusela malá slečna stúpať bosá na studenú dlážku.

 

Osvetlenie do detskej izby riešte kombináciou stropného svetla a stolnej lampy, ktorú môže využívať na čítanie pred spaním alebo ako doplnkové svetlo pri stole.

 

 ako zariadit detsku izbu pomocou dekoracii toptrendy

 

 

Dekorácie do chlapčenskej izby

U chlapcov je to s dekoráciami trochu ťažšie, väčšinou si na nepríliš nepotrpia. No môžete na to ísť od lesa a izbu vybaviť praktickými vylepšeniami, ktorým žiaden chlapec nepovie nie. Môže sa hodiť sedací vak v tvare lopty, kôš na basketbal zavesený na dverách alebo originálne osvetlenie vo forme LED pásikov. Tie môžete umiestniť na hranu postele alebo poličky nad stolom a vytvoriť tak príjemné podsvietenie.

 

Tematicky zameranú izbu pre budúceho kozmonauta jednoducho vyzdobíte fosforovými hviezdami, ktoré mu vytvoria ilúziu hviezdneho neba priamo v izbe. Po zhasnutí mu navyše hviezdičky dodajú dosť svetla, aby sa nebál v noci tmy.

 

V každom prípade vždy dekorácie laďte do farby s maľbou stien a farbou nábytku. Preferencie a koníčky sa u detí často menia. Vzhľadom na to, že obstarávacia cena dekorácií je vždy nižšia ako cena nového nábytku, je lacnejšie definitívny štýl izby vytvárať práve pomocou dekorácií.