nakup exotickeho ovocia u nas lifestyle zdravie gastro toptrendy

 

 

Exotické ovocie, to už nie je len kiwi ako za bývalého režimu, ale veľa ďalších rôznych druhov ovocia, ktoré sa dostávajú na slovenský trh. Vo všeobecnosti platí, že už takmer v každom väčšom obchode nájdete okrem klasických typov ovocie ako jablká, pomaranče, banány či hrušky aj iné, možno ešte pred dvadsiatimi rokmi nepoznané typy ovocia. Je to však dobrá zmena, teda aspoň podľa reakcií zákazníkov, ktorí si takéto ovocie kupujú, pochvaľujú a získalo si u nich patričnú obľubu.

 

Zmena je totiž život, len málokto chce celý život jesť len jablká a pomaranče, ale rád si dopraje aj niečo iné a doteraz nepoznané. Výhodou rozhodne je, že slovenské potravinové reťazce sa stavajú k exotickému ovociu pozitívne a dovážajú na náš trh vskutku zaujímavé typy chutného ovocia.

 

 

nakup exotickeho ovocia u nas zdravie lifestyle kiwi banany kaufland tesco toptrendy

 

Nielen chutné, ale aj zdravé

Samozrejme, ovocie nie je len o chuťovej alebo dokonca estetickej stránke (tá je v prípade istých druhov exotického ovocia priam fascinujúca), ale aj o zdraví a prospešnom vplyve na náš organizmus. Je vedecky dokázané, že viaceré typy nielen exotického ovocia naozaj priaznivo a blahodarne vplývajú na naše zdravie. Sú prirodzeným zdrojom rôznych vitamínov, napríklad vitamínu C, tak typickým pre citrusové plody. Exotické ovocie nie je len súčasťou aktuálneho životného štýlu, ale sú aj vhodným doplnkom jedálneho lístka pre každého človeka, ktorý sa snaží žiť zdravým životným štýlom. Ak si pozriete napríklad nový Lidl leták, tak nájdete naozaj zaujímavé, zdravé a výživné druhy exotického ovocia.

Už nielen ananásy a kokosové orechy

Prvými druhmi exotického ovocia, ktoré po kiwi vtrhli na náš trh, boli ananásy a kokosové orechy. Práve ananás je v súčasnosti asi najpopulárnejším druhom tohto ovocia, dá sa totiž využiť ako chutný dezert, ale zároveň sa používa ako prísada na špecifickú pizzu Hawai (šunka, syr, ananás) alebo sa využíva v ázijskej kuchyni. Nový Kaufland leták od štvrtka prináša aj ananásy v akciovej cene. Okrem ananásu je veľmi populárne aj avokádo a svoje miesto si získavajú ďalšie druhy exotického ovocia ako maracuja, physalis (malé kyslé bobuľky), nashi hrušky či granátové jablko. Veľmi chutné a obľúbené je aj mango, ktoré nájdete vo viacerých miešaných drinkoch, kokteiloch alebo dezertoch. Samozrejme, dá sa jesť aj samotné ako vhodný ovocný dezert.

Chutné, preto obľúbené

Z čoho vlastne pramení rastúca obľuba exotického ovocia? Tak predovšetkým z túžby skúsiť niečo nové, ale najmä preto, lebo takéto ovocie je naozaj chutné. Stačí si zájsť do kaviarne a vychutnať si miešaný drink z exotického ovocia, to je jednoducho chuťová paráda. Samozrejme, isté druhy exotických plodov sú chuťovo špecifické a nemusia každému sadnúť, o tom je však individuálny vkus a preferencia každého človeka. Pokiaľ máte chuť na ovocie, ktoré si doteraz len pozerali na obrázku, nájdite si Tesco leták a vyberte si ovocie, ktoré vás najviac zaujme z aktuálnej ponuky. Sme presvedčení, že z tohto bohatého sortimentu si určite bez problémov vyberiete „to svoje“ exotické ovocie.