svadba 7 uvod oznamenia tlacena forma

Oznámenia o vašom svadobnom dni reprezentujú vás ako pár, a môžu udávať tón, v akom duchu sa svadba ponesie. Aj keď v dnešnej dobe ľudia komunikujú viac virtuálne, svadba je udalosťou, na ktorú nie je výnimočné pozývať prostredníctvom tlačených oznámení. A aké sú trendy svadobných pozvánok a oznámení?

 

svadba 7 oznamenia tlacena forma

 

Móda a trendy v svadobných témach na jednej strane, na druhej strane pocity a vnímanie mladomanželov. Ak sa tieto dva faktory skĺbia, vždy vzniká jedinečné a unikátne oznámenie. Okrem celkového štýlu svadby z neho dokážete vyčítať, vzájomné naladenie a nastavenie mladomanželov. Veselosť, noblesa, luxus, hravosť alebo spontánnosť a nadľahčenosť, to všetko je možné vložiť do zdanlivo jednoduchej informácie, že od konkrétneho dátumu sa dvaja ľudia stávajú manželmi.

Prvý krok spočíva vo výbere papiera, ktorý by mal spĺňať požadované atribúty. Iný papier bude potrebný na ručne maľované oznámenia, iný na fotografie a iný na troj- rozmerné oznámenia s dekoračnými doplnkami.

 

svadba 2 oznamenia tlacena forma

 

Individuálne návrhy

Je ženích vynikajúci fotograf? Alebo vie krásne kresliť? Ovláda nevesta kaligrafické písmo? Využite svoje schopnosti a personalizujte svadobné oznámenia svojimi zručnosťami. Návrh môžete následne dať vyrobiť v grafickom štúdiu, alebo si celý proces vychutnať a vyrobiť si oznámenia prostredníctvom svojho počítača, grafických programov a tlačiarne. Oznámenie bude jedinečné a vaše.

Krajky, čipky, ornamenty

Krajka na oznámenia môže byť vyrezávaná laserom priamo do papiera. Inou metódou je vyrazenie krajky, čím sa stáva oznámenie plastickejším alebo je možné vytlačiť ju priamo na papier v rôznych farbách a odleskoch. Ak sa rozhodnete pre látkovú krajku, tú môžete na oznámenie jednoducho nalepiť alebo priviazať.

 

svadba 3 oznamenia tlacena forma

 

Fotografie

Ak máte obľúbenú spoločnú fotografiu, s ktorou sa budete radi prezentovať, prečo ju nezvoliť ako hlavný motív svadobného oznámenia. Odporúča sa vždy výber jednej kvalitnej fotografie, nie viacerých drobných, aby upútala na prvý pohľad a netrieštila pozornosť. Zobrazenie snúbencov nemusí byť vo forme dvoch ateliérových postáv, ale môže ísť aj o zaujímavý detail, prepletené končatiny či prsty, vzájomné dotyky a podobne. Fotografia na svadobnom oznámení môže byť aj vám vzácna fotka spoločného miesta, obľúbenej situácie.

 

svadba 5 oznamenia tlacena forma

 

Laserom vyrezávané oznámenia

Sú trendom posledných rokov a vyzerajú naozaj pôsobivo a luxusne. Vďaka presnosti lasera je možné vyrezať akýkoľvek vzor. Ten môže byť na samotnom oznámení, ale aj vo forme otváracích dvierok oznámenia alebo iného typu prebalu. Laserový vzor sa dobre kombinuje so stužkou, perlou alebo iným trojrozmerným doplnkom. Tieto oznámenia sú náročnejšie na výrobu, preto je aj ich cena v porovnaní s klasickými tlačenými oznámeniami vyššia.

 

svadba 1 oznamenia tlacena forma

 

Minimalizmus

Ak máte radi čisté línie, nezdobenosť a adresnosť, minimalistické oznámenia budú pre vás to pravé. Ich základom je kvalitný papier, na ktorom je vami zvoleným typom a farbou písma napísaný text. Dekoráciu oznámenia môžu tvoriť monogramy vašich krstných mien, geometrické tvary alebo zaujímavý ilustračný prvok, ktorý je jediným ozdobným momentom oznámenia.

 

svadba 4 oznamenia tlacena forma

 

Čomu sa vyhnúť

Svadobní koordinátori radia vyhnúť sa často používaným citátom, myšlienkam a vyznaniam. Rovnako sa upúšťa aj od príliš prezdobených aj príliš strohých vizualizácií. Odporúča sa minimálne jeden prvok a maximálne tri ozdobné prvky. V prípade laserom vyrezávaných, razených a oznámení v kombinácii s priesvitným papierom alebo 3D prvkom sa odporúčajú maximálne dva ozdobné prvky.


Nezabudnite, že okrem oznámení sa v rovnakom tóne a vzhľade môžu pripraviť aj pozvánky k svadobnému stolu, menovky na stoly, vinety na víno, svadobné tlačoviny a poďakovania za účasť a svadobné dary.

 

svadba 6 oznamenia tlacena forma

 

Ak ste milovníci sociálnych sietí, určite si pripravte oznámenie aj formou nich. Či už to bude v rovnakej podobe ako tlačené oznámenie, alebo krátke video, vašej kreativite sa medze nekladú.

Text: Petra Adamcová
Foto: Pureinvitation