svadba agentura 0 uvod nevesta zenich koordinatorka nakluč

 

Svadba, magický deň, ktorý je oficiálnym spečatením zväzku medzi ženou a mužom. Samotný obrad, hostina i zábava trvá niekoľko krásnych hodín. Príprava dokonalej svadby však môže trvať aj niekoľko mesiacov, v niektorých prípadoch viac ako rok.

 

svadba agentura 0 nevesta zenich koordinatorka nakluč

 

Sú nevesty a páry, ktoré si prípravu, organizáciu a vylaďovanie detailov svadby užívajú a vychutnávajú. Potom sú pracovne vyťažené páry, ktoré majú menej času, ľudia, ktorí radi nechávajú manažovanie významných udalostí na odborníkov a aj páry, ktoré si jednoducho chcú bez starostí a stresu vychutnať svoj svadobný deň.

 

svadba agentura 3 nevesta zenich koordinatorka nakluč

 

Špecialisti na koordináciu a organizovanie svadieb na Slovensku a v Česku začali svoje služby ponúkať postupne od deväťdesiatych rokov po revolúcii. Dnes už sú na trhu vyhľadávanými a osvedčenými profesionálmi, ktorí pomôžu v kompletnej organizácii svadby alebo len vo zvolenej časti svadobného dňa.

 

svadba agentura 5 nevesta zenich koordinatorka nakluč

 

Výhody a nevýhody svadby na kľúč

 

Radi by ste využili služby svadobnej agentúry, ale obávate sa prílišného navýšenia ceny za svadbu? Ani to dnes už nemusí byť pravidlo. Podobne ako majú cestovné kancelárie dohodnuté nižšie ceny za ubytovanie v hoteloch pri väčšom počte klientov, rovnako aj koordinátori svadieb majú u dodávateľov a poskytovateľov služieb dohodnuté výhodnejšie ceny. Preto môže byť celkový rozpočet na svadbu úplne rovnaký, ako keď si ho dohadujete sami, akurát s menšími starosťami pre nevestu a ženícha.

Absolútnou výhodou je možnosť prípravy celej svadby bez stresov, s tým že sa môžete spoľahnúť na osobu, ktorá je v organizovaní svadieb profesionálka. Môžete si tak užiť svadobný deň a všetko čo s ním súvisí na 100%.

 

svadba agentura 1 nevesta zenich koordinatorka nakluč

 

Nevýhodou môže byť pocit zasahovania do súkromia dovtedy cudzej osoby. Páry alebo osoby, ktoré nemajú presné predstavy alebo nedokážu striktne prejaviť svoj názor môžu súhlasiť so službami, ktoré sa im v konečnom dôsledku nebudú páčiť. Tak isto sa pre organizáciu svadby cez agentúru rozhodnite vtedy, ak vám po čase nebude ľúto, že ste si všetky tie organizačné záležitosti nevychutnali osobne. 

 

Aké služby poskytujú svadobné agentúry

 

Agentúry dokážu zabezpečiť všetko od výberu šiat a prsteňov až po objednávku miestnosti na hostinu, obradnú miestnosť, vítanie hostí, dekorácie, jedlo, zábavu a program na hostine, rozoslanie pozvánok na svadbu a poďakovanie za dary až po výber destinácie na svadobnú cestu. Závisí len od vášho rozhodnutia, čo všetko chcete zabezpečiť a čo si chcete riešiť len vy.

 

svadba agentura 2 nevesta zenich koordinatorka nakluč

 

Dôležitou informáciou, ktorou by ste s agentúrou alebo bez agentúry mali disponovať, je výška finančného rozpočtu, akú ste ochotní a schopní na svadbu investovať. Podľa toho sa bude odvíjať aj realizácia vašich prianí. Nevesta a ženích môžu agentúre poskytnúť svoje presné predstavy, ako by mal ich svadobný deň vyzerať, čo všetko chcú na svadbe mať a zažiť. Ak sa rozhodnete ísť touto cestou, predložte svoje plány a nápady, a počkajte na návrhy agentky, ktorá vymyslí ich realizáciu.

 

svadba agentura 7 nevesta zenich koordinatorka nakluč

 

Ak nemáte presnú predstavu o vašom svadobnom dni (čo je len u minimálneho percenta snúbencov), alebo sa chcete nechať prekvapiť, nechajte si navrhnúť všetko od A po Z u agentky. Môžete si zadať len kľúčovú informáciu, a to napríklad, že chcete prežiť svadbu na zámku a ostatné nechajte na svadobnú koordinátorku. Pred realizáciou svadby si s dostatočným časovým predstihom nechajte predložiť všetky návrhy a schváľte ich alebo navrhnite potrebné zmeny, aby sa nestalo, že budete nútení absolvovať niečo, s čím nie ste stotožnení.

 

svadba agentura 4 nevesta zenich koordinatorka nakluč

 

Inou možnosťou je využitie tzv. predsvadobného poradenstva. Spočíva v platenej individuálnej konzultácii, kde s profesionálkou na organizovanie svadieb preberiete svoj svadobný deň, predstavy a všetko čo máte premyslené a pripravené. Môžete sa poradiť s rozhodnutiami, o ktorých vývoji nemáte úplne jasno alebo sa spýtať, na čokoľvek, s čím si neviete poradiť. Z konzultácie môže vyplynúť aj vaše ďalšie rozhodnutie o využití služieb agentúry na celú svadbu, jej časť, alebo si ponecháte organizáciu svadby vo vlastnej réžii.

 

svadba agentura 6 nevesta zenich koordinatorka nakluč

 

Ak sa rozhodnete pre svadbu, ktorú si zabezpečíte sami, užívajte si návštevy svadobných salónov, skúšky šiat, makeup-u, účesu, ochutnávku slávnostného menu, výber toho naj miesta na hostinu a každý ďalší krok, ktorý s prípravou vášho veľkého dňa súvisí. Ak sa rozhodnete pre pomoc zo strany profesionálnej svadobnej agentúry, zapojte sa najmä prezentovaním svojich predstáv, aby ste si užili taký svadobný deň, aby ste naň mohli dlhé roky s láskou spomínať.

Text: Petra Adamcová
Foto: Pixabay

 

Prečítajte si tiež:

Máte už pripravený darček na Valentína?

valentine