spartan daybed skyline 2

 

Každý relaxujeme iným spôsobom: pri športe, pri dobrej knihe, či hudbe. Takú malú dovolenku si môžete navodiť aj doma. Inšpirujte sa kreslami z celého sveta, ktoré slúžia ako dobrý relax v obývačke, aj v záhrade.

 

Ako vzniklo hojdacie kreslo? Traduje sa vtipné vysvetlenie. Dospelí vraj závideli svojim deťom hojdanie sa na drevených hračkách a domnievali sa, že hojdanie pozitívne pôsobí na ich myseľ. Preto si začali vyrábať tradičné hojdacie kreslá, v ktorých sa pravidelne kolísali na svojej záhrade a počúvali vŕzganie dreva. 

Vilma Kováčiková, ktorá vystavovala svoju kolekciu pohoviek a kresiel na veľtrhu Moddom 2019, predviedla ovládateľný model kresla v štyroch režimoch. V súčasnosti si môžete vyberať z pomedzi elektronických kresiel, ktoré sú schopné nadstaviť výšku sklápania operadla pod nohami, ako aj záhlavného operadla. O technológiách sa viac dočítate v článku Moddom 2019

Môžete si vybrať z pomedzi klasických kresiel s "uškami", ležiacich kresiel, ktorých ergonomický tvar sa prispôsobí vášmu telu, alebo z pomedzi technologicky vybavenejších masážnych kresiel. Pri výbere kresla je tou najlepšou voľbou také, ktorého povrch je ľahko udržiavaný a dá sa ľahko vyčistiť. Na stránke trendylife.sk si zakúpite aj poťahy na kreslá. 

Adam Nathaniel Furman, extravagantný dizajnér, ktorý sa hrá s farbami navrhuje nové koncepty kresiel, lámp a hrá sa aj s farebnosťou návrhov nových sídlisk. Vidíte na fotografii jeho prevedenie kresla? 

 

adam nathaniel furman nove art deco

 

Sebastian Herkner, talentovaný dizajnér svoje produkty predáva do celého sveta. Popýšil sa svojou kolekciou konzolových kresiel, ktoré poputovali firmám ako Gloster aj Moroso. Rád objavuje staré remeslá, ktoré rád spája so stále sa zdokonaľujúcou manufaktúrou. 

 

sebastian herkner dizajner roka pre maison objet januar 2019 toptrendy sk

 

Uhúpajte sa ku pokoju

Vedeli ste, že hojdanie uvoľňuje stres, upokojuje myseľ a vy v ňom dokonale zrelaxujete? Hojdacie kreslá sú tu s nami už vyše 200 rokov. Húpacie, hojdacie ale aj tie závesné sa hodia do interiéru vašej obývačky, ale aj do vašej záhrady. Ak hľadáte oázu luxusu, ktorú by ste umiestnili na vašu terasu v podobe kresiel, len sa nechajte inšpirovať. 

 

prod1676168

 

Zvoľte si miesto, kde radi relaxujete a pustite sa do výberu vášho nového kresla. Umiestnite hojdacie kreslo do kúta chrbtom ku oknu a smerom ku dverám. Podľa feng šuej tak vytvoríte dokonalú atmosféru.

 

 

  

Text: Petra Laclavíková

Foto: Archív

 

 

Prečítajte si tiež: 

Ako sa starať o sedačku 

Top trendy v byvani paul weaver nWidMEQsnAQ unsplashPEREX