moddom 2019 uvod ubud exoticky nabytok stavebnictvo byvanie

 

Redakcia portálu Toptrendy a magazínu Top trendy bývanie sa aj tento rok zúčastňuje veľtrhu Moddom, aby vám priamo zo stánku B1 200A priniesla prehľad toho, čo stojí v tomto roku za pozornosť. Ešte počas víkendu mali návštevníci poslednú príležitosť vidieť najnovšie kolekcie slovenských a českých výrobcov a predajcov, ktorí si pre návštevníkov pripravili to najlepšie z ich ponuky. A takisto možnosť výhodného predplatného na naše tituly z e-shopu Media/ST.  

 

 

V porovnaní s minulým ročníkom bol tentokrát viditeľný príklon k pohodlnejšiemu, ležérnemu sedeniu. Na tomto názore sa s nami zhodla aj Vilma Kováčiková, vystavujúca aktuálnu kolekciu pohoviek. "Našou novinkou je v tomto ročníku najmä toto elektronicky ovládané kreslo," ukazuje na model kresla s ovládaním na štyri režimy. Sklápanie operadla pod nohami a záhlavného operadla funguje nezávislé od operadla chrbta. Citlivosť mechanizmu je dokonalá. Ergonomický tvar kresla je prispôsobený pre tvaru tela. Za elasticitou sedáka je ukrytá vnútorná kompozícia. Technológia čalúnenia zohráva naozaj dôležitú úlohu. Popri formálnych rozdieloch je práve ona tým, čo odlišuje vystavovateľa od ostatných. Okrem toho sa zachoval tiež zmysel pre art deco a sviežou novinkou bol návrat exotiky, lenže nie v očakávanom wabi-sabi prevedení, ale o niečo menej preferovanom štýle nábytku z Indonézie.

 

 

moddom 2019 jv pohoda pohovka westside nabytok stavebnictvo byvanie

 

 

Zaujal nás aj pár červených pohoviek sústredených oproti sebe. Hneď za nimi sa nachádza vysoké kreslo a pohovka s taburetom v žiarivej žlto-zelenej kombinácii s rytmicky nepravidelným rozmiestneným farebných gombíkov. "Je to pohovka, ktorú sme predstavili už na nitrianskom veľtrhu, tentoraz sme však chceli ukázať o niečo veselšiu verziu." Na dotyk jemná textília pripomína polyester a plyš zároveň. "Z diaľky poťah pôsobí ako semiš, no v skutočnosti je to aquaclean," vysvetľuje vystavovateľka. Ako neskôr zisťujeme, aquaclean sa stáva synonymom pre poťah každej sedacej súpravy. S výnimkou tých, ktoré sú kožené. Technológia týchto textílií zabezpečuje jednoduchú údržbu a ľahkú čistiteľnosť. Spoliehajú sa na ňu aj v ostatných stánkoch, medzi inými aj na stánku JV Pohoda, kde nám je predvedená najnovšia kolekcia sedačiek. Popri aquacleane však zostávajú verní klasike.

 

 

moddom 2019 uvod ubud exoticky nabytok stavebnictvo byvanie

 

 

Brúsená koža sedačky Westside sa vyníma už z diaľky. "Najskôr sme ju predstavovali v Miláne. Na Moddome má premiéru, dostávame informácie z prvej ruky. Variabilita prvkov je v prípade Westside naozaj výnimočná. Viac ako tridsať rozličných prvkov, z ktorých možno vyskladať Westside, pritom svedčí o tom, čo je pre predajcov a výrobcov najdôležitejšie. Snáď dôležitejšie ako ktorýkoľvek trend. Podobná situácia sa odohráva aj na opačnej strane pavilónu, v stánku spoločnosti MSJ nábytok. Novinkou ročníka je v ich prípade sedacia súprava Monnalisa. Je to mimoriadne veľkorysá pohovka s povrchovou úpravou kože, ktorá má otvorené póry. Koža tak zostáva prirodzená a je na dotyk matná. Výrobcovia tým docielili nielen pohodlie, ale aj prirodzenosť dotyku tela s povrchom. Dôraz je kladený na nárožia a operadlá, ktoré slúžia po novom ako lakťové podpery. Aj tu platí, že zákazník si môže zvoliť niekoľko rozličných prvkov, z ktorých bude jeho budúce pohovka zostavená. Presne tak, ako si to vyžaduje jeho domácnosť a v konečnom dôsledku on sám.

 

 

moddom 2019 funcionalizmus stavebnictvo byvanie

 

 

Pokračujúc halou B1, dostávame sa k rozmanitej expozícii, ktorá z jednej strany pozostáva z otvoreného konceptu kuchyne a jedálne. "Predstavujeme tu monolit značky Doimo Cucine, talianskej značky, ktorá robí naozaj elegantné kuchynské zostavy," sprevádza našu prehliadku stánku showroomu ZENO obchodná manažérka predaja. "Jedná sa však o výstavný exemplár. Šírka pracovnej dosky, na ktorú sa dívate je až 120 cm. Samozrejme, zákazník si môže zvoliť akúkoľvek šírku, my vyrábame kuchynské linky na mieru a žiadna požiadavka nie je problémom. Ak chcete posuvné dvere ako súvislé krídlo na celú výšku kabinetu, vieme to zabezpečiť. Ak chcete keramickú pracovnú dosku na kuchynskom stole, aj to je samozrejmosťou," dodáva.

 

 moddom 2019 sofa partners jedalny stol stavebnictvo byvanie

 

 

V hale B1, na konci stánku susediaceho medzi stánkami interiérového štúdia Cymorka a showroomu Scandium, nám Ing. Donáta Čepčeková zo Sofa Partners predvádza novinku, ktorá prišla z Milána. "V Taliansku je na koncept spojenej jedálne a obývačky veľký ohlas. Naši zákazníci zatiaľ takýmto kombináciám iba prichádzajú na chuť. Aj predstava návratu lavice či divána do kuchyne, je vnímaná s rezervami," podotýka. Obchádzajúc naaranžovaný jedálenský stôl z jedného masívneho bloku žuly so zafrézovanými hranami, pristavujeme sa pri lavici s neuveriteľne delikátnymi, úzkymi podpierkami pre ruky. "Velúr sa už zžil s našou klientelou, úzke bočnice sú zatiaľ niečím, čo pôsobí extravagantne, ale určite k nám dorazí v ďalšej sezóne aj tento trend," uisťuje nás. Pohľad z petrolejovo žltej pohovky, ktorá dopĺňa kompozíciu, sa odtrháva len ťažko. Nevídané zaoblenie záhlavnej opierky a nenápadný mechanizmus umožňujúci rozšírenie sedacej plochy o ďalších pätnásť centimetrov, je niečím, čo potvrdzuje silnejúci trend ležérneho sedenia.

 

 

 

moddom 2019 bakero koberce stavebnictvo byvanie

 

 

 

Pre tých, ktorí sa nevedia rozhodnúť, je tu niekoľko miest, kde majú na výber z nekonečne bohatej ponuky. príkladom takéhoto miesta je aj stánok v hale B1, ktorý sa nachádza v jej zadnej časti. Koberce Bakero už tradične prinášajú výnimočné zľavy a prevedenia ich kobercov sú mozaikou aktuálnych trendov z celej Európy. "Na vrchu prvej selekcie môžete vidieť tie najžiadanejšie motívy kobercov, o ktoré je záujem v Anglicku," hovorí Radim Králik, konateľ spoločnosti Bakero. Kým v minulom roku bola expozícia obohatená o akrobatickú šou, v tomto ročníku sa zaobišli na stánku aj bez nej. "Rozhodli sme sa sústrediť na to, čo najdôležitejšie. Dostatok možností pre každého zákazníka, prijateľné veľtržné zľavy a prémiovú kvalitu pre tých najnáročnejších," konštatuje a my plne súhlasíme. Tento ročník totiž naozaj upúšťa od potreby predstavovať najnovšie trendy zo sveta. Dá sa hovoriť o prezentácii tých najzaujímavejších riešení, ktoré vznikli počas praxe. Na mieru navrhnutý nábytok, netradičné farebné prevedenia alebo overené vlajkové lode značiek na Moddome tento rok zohrávali najdôležitejšiu úlohu.