nizkoenergeticke xs byvanie vystavba domu ekobyvanie toptrendy

 

 

Pojem nízkoenergetický dom nie je len moderným výstrelkom či dočasným trendom. Je to efektívny spôsob, akým sa budú stavať domy v budúcnosti. Nízkoenergetický dom je typ stavby, ktorého energetická úspora je výrazne nižšia ako v prípade klasického murovaného domu.

 

Nízkoenergetický montovaný dom je postavený výlučne z kvalitných materiálov, ktoré prispievajú k energetickej výhodnosti a úspore oproti klasickým stavbám. Podľa meraní a štatistík je úspora energie v prípade nízkoenergetickej stavby nižšia o približne 80% oproti murovanej stavbe. Výrazná úspora sa výrazne prejaví na vašom rodinnom rozpočte.

 

 

nizkoenergeticke byvanie ekobyvanie moderna kuchyna toptrendy

 

 

Nízkoenergetický dom je určený pre moderného človeka, ktorý zvažuje výstavbu kvalitného, jedinečného domu v súzvuku s prírodou. Tieto stavby sú stabilné a trvácne. Dom bude preto slúžiť nielen vám ale i ďalším generáciám. Prečítajte si päť hlavných výhod nízkoenergetických domov.

 

 

nizkoenergeticke byvanie vystavba domu ekobyvanie toptrendy

 

1. Využitie kvalitného materiálu

Vďaka využitiu kvalitného obvodového plášťa, CLT panelov a sadrovláknitých dosiek Fernacell sa dosahuje jedinečná kvalita. CLT panely zabraňujú prehrievaniu domu ako v lete, tak i v zime. Trojité okná a špeciálne dvere minimalizujú unikanie tepla. Systém vetrania zabezpečuje príchod vyčisteného čerstvého vzduchu do domu. Aká bude teda vaša konečná spotreba? Pri vykurovaní domu bude vaša spotreba za rok nižšia ako 15 - 50 kW/m2 (pri výmere 150 m2). To prinesie nemalé finančné úspory.

 

 

nizkoenergeticke byvanie projektovanie navrhovanie domu toptrendy

 

2. Orientácia domu

Stavba domu a jeho umiestnenie je vypočítané a vymerané s najvyššou presnosťou. Poloha domu totiž priamo ovplyvňuje využitie prírodných zdrojov a energetickú náročnosť. Obytné izby, spálňa, obývačka a detské izby sú orientované na slnečný juh. Ostatné miestnosti sú orientované na sever. Keďže efektivita stavby je najdôležitejším parametrom, so zbytočnými výklenkami tu nepočítajte. Využitý je každý centimeter do posledných detailov.

 

 

nizkoenergeticke byvanie ekobyvanie obyvacia izba modery interier toptrendy

 

3. Rešpekt k prostrediu

Stavba nízkoenergetickým montovaných domov či drevodomov je časovo nenáročná. Na rozdiel od murovaných domov trvá stavba len niekoľko týždňov. Stavbu je možné realizovať počas akéhokoľvek ročného obdobia. Dôležitým prvkom je, že nízkoenergetický dom používa pasívnu energiu a obnoviteľné zdroje. Mnohé z materiálov sú preto recyklovateľné. Pri výstavbe sa prostredie neznečisťuje a zachovaný je jeho pôvodný ráz.

 

4. Hluková izolácia

Milujete počúvať hudbu poriadne nahlas a radi si pri tom spievate? S kvalitnou tepelnou izoláciou ide ruka v ruke aj zvuková izolácia. Nízkoenergetické domy sú skutočnou oázou pokoja a ticha.

 

nizkoenergeticke byvanie ekobyvanie macka puppy cat sleeping toptrendy

 

5. Hodnota nehnuteľnosti rastie

Vďaka využitiu pasívnej energie a obnoviteľných zdrojov rastie cena vašej nehnuteľnosti. Ak si zvolíte najextrémnejšiu verziu nízkoenergetického domu - pasívny dom, budete vlastníkom certifikátu o jeho pasivite. Nízkoenergetické domy sú tak zaujímavou investíciou do budúcnosti. Nízkoenergetický dom podlieha mnohým špecifikáciam. Výstavba je neustále kontrolovaná a premeriavaná.  Ak jednotlivé elementy nie sú správne zapracované, energetická výhodnosť klesá. Spoločnosti ktorej takúto stavbu zveríte preto musíte bezpodmienečne dôverovať.