34657510654 c77a432cc8 c

Každoročným synonymom veľtrhov For Pasiv a Cesty Dřeva sú nabitý program ako aj stovky renomovaných spoločností. Poradenské centrá sú pre návštevníkov pripravené hneď dve. Informácie o úsproných stavbách poskytnú odborníci v Hale 5 na stánku 5B15. Záujemcom budú k dispozícii architekti, projektanti, stavitelia, energetickí poradcovia, odborníci na vetranie a vzduchotesnosť, ale taktiež experti na dotácie a financovania. Veľtrh, ktorý sa uskutoční už tento štvrtok, pripravil pre návštevníkov množstvo odborných podujatí. 

 

34657510654 c77a432cc8 c 

 

Otázky týkajúce sa drevených stavieb a konštrukcií môžu ľudia klásť po celú dobu konania veľtrhu expertom v Hale 2. V rámci veľtrhu For Pasív prebehnú prednášky na tieto témy ako Zdroje tepla pre úsporné domy, Najčastejšie chyby pri výstavbe úsporných domov, Čo treba zohľadniť pred zahájením výstavby novej drevostavby, Vykurovanie cez izolant - šikovné riešenie alebo minulosť? 

 

Každý deň možno navyše navštíviť prednášku "Príbehy pasívnych domov" za účasti majiteľov pasívnych domov. Zástupcovia štátneho fondu životného prostredia ČR poradia s dotáciami až do soboty, a to na prednáške "Žite lepšie a lacnejšie s našimi dotáciami."  Rovnako sa v rámci veľtrhu Cesty Dřeva návštevníci dozvedia všetko o architektúre a technológii zrubových domov v Česku, o masívnych drevených paneloch, či o veľmi presnom opracovaní dreva 

 

Na spoločenskom večere bude navyše vyhlásený víťaz v súťaži Pasivní dům 2017, do ktorej majitelia prihlasovali svoje úsporné stavby od septembra minulého roka. Počas decembra odborná porota vybrala tých, ktorých ocení Cenou odbornej poroty, Cenou verejnosti, Cenou generálneho partnera a Cenou mediálneho generálneho partnera. Návštevníkom ponúkne veľtrh popri bohatom programe takisto honosné expozície popredných firiem z odboru.