shutterstock 641339611V kúpeľni či kuchyni trávime dôležitú časť nášho dňa, či už sa jedná o starostlivosť o domácnosť, alebo osobnú hygienu. 

Komfort pri vykonávaní týchto činností je teda dôležitým aspektom, ktorý dokáže tieto činnosti nielen zjednodušiť ale aj spríjemniť. Spoločným prvkom oboch miestností či činností je práve vodovodná batéria. V tomto článku sa dočítate o zopár tipoch pre výber vhodnej vodovodnej batérie pre Vašu domácnosť.

shutterstock 641339611

Lipskiy / Shutterstock.com

 

V kúpeľni či kuchyni trávime dôležitú časť nášho dňa, či už sa jedná o starostlivosť o domácnosť, alebo osobnú hygienu. Komfort pri vykonávaní týchto činností je teda dôležitým aspektom, ktorý dokáže tieto činnosti nielen zjednodušiť ale aj spríjemniť. Spoločným prvkom oboch miestností či činností je práve vodovodná batéria. V tomto článku sa dočítate o zopár tipoch pre výber vhodnej vodovodnej batérie pre Vašu domácnosť.

 

Vzhľad vodovodnej batérie

Prvou badateľnou kvalitou vodovodnej batérie je samozrejme jej vzhľadkvalita materiálov. Na trhu je dnes možné nájsť nespočetné množstvo rôznorodých dizajnových prevedení, z ktorých už stačí vybrať iba to, ktoré dokonale spĺňa Vaše dizajnové požiadavky. Doporučujeme sa obhliadnuť po umývadlových batériach Slezák-Rav, ktoré kĺbia v sebe obe kvality dizajnu aj materiálu.

 

Ovládanie pákovej umývadlovej batérie

Ďalším dôležitým faktorom, priamo súvisiacim so spomenutým komfortom pri používaní, je ovládanie batérie. Ak už máme zadefinované, ako by mala naša vysnená batéria vyzerať, je dôležité myslieť aj na pohodlie pri jej používaní. V dnešnej dobe máme možnosť vidieť napr. v nákupných centrách moderné bezdotykové batérie, pri retro dizajne domácností sa tešia úspechu štýlové kohútikové batérie. Zlatou strednou cestou a dnes už štandardnou alternatívou sú pákové umývadlové batérie. Sú kombináciou ako decentného vzhľadu, tak aj veľmi účelovéhopohodlného ovládania. Spomenutá páka slúži zároveň ako nástroj ovládania teploty aj intenzity toku vody. Výhodou je aj zafixovanie páky v určitej polohe, a preto pri opätovnom spustení vody nebudete musieť znova nastavovať jej teplotu.

 

Ako vybrať správnu vodovodnú batériu?

Na záver možno spomenúť ďalšie vlastnosti, ktoré netreba nechať na náhodu. Reč je v prvom rade o cene, ktorá by mala byť pre každého zákazníka mimoriadne dôležitá. Zvážte možné alternatívy nákupu a vyberte spomedzi nich tú, ktorej „pomer cena-výkon“ najviac vyhovuje Vašim predstavám. Ďalšími možnými doplnkami batérie môžu byť kvalita a prevedenie kartuše, či osadenie batérie do podkladu či steny.