talc 4 uvod

K príjemnej atmosfére rodinného domu či chaty patrí sálavá moderná akumulačná pec. Prispieva nielen k tepelnému komfortu, ale nezanedbateľná je aj jej ekonomická efektivita vykurovania.

 

talc 4

 

Akumulačné pece TULIKIVI sú postavené z mastenca bez krbovej vložky. Benefitom mastenca sú vynikajúce tepelné vlastnosti. Vďaka vysokej tepelnej vodivosti sa dokáže mastencová pec zohriať v priebehu dvoch hodín. Po dohorení dokáže sálať naakumulované teplo ďalších 24 hodín. Pec z mastenca je odolná voči kyselinám a teplotným šokom, nepotrebuje renovácie ani prestavby.

 

talc 1

 

Designové riešenia pecí TULIKIVI sú veľmi rozmanité. Klient sa sám rozhodne, aká bude pec široká a vysoká, aký bude vzhľad dvierok a aký dizajn bude mať mastenec na povrchu. Na výber je hladký, štruktúrovaný i vzhľad lámaného kameňa. Pece sú vhodné do moderného i rustikálneho a tradičného interiéru, všetko je len otázkou prispôsobenia dizajnu pece vášmu interiéru.

 

talc 2

 

Okrem spomínaných výborných tepelných vlastností a variovateľnému dizajnu, je dôležitá bezpečnosť pece. Ak sa pece dotknete alebo na ňu priložíte ruku, nepopáli vás. Absolútne je teda vhodná pre rodiny s malými deťmi. Odporúča sa aj pre ľudí s ochoreniami dýchacích ciest a astmatikov. Pece nevíria prach a nevysušujú vzduch a rovnomerne vyžarujú teplo po celej miestnosti.

Do vybraných pecí zo série Karelia je možné zabudovať teplovodný výmenník a pec sa tak môže stať hlavným zdrojom tepla pre celý dom. Na vykurovanie môžete okrem dreva využiť aj alternatívne palivo ako drevené brikety alebo pelety, takže ak máte problém s kondíciou, nie je nevyhnutné rezať a ukladať drevené polienka.

 

talc 3

 

Pece TULIKIVI sú vhodné aj pre nízkoenergetické a pasívne stavby. Nová rada pecí zo série Karelia dokážu správnou voľbou konštrukcie ovplyvniť veľkosť menovitého výkonu. Je možné ho znížiť až na úroveň 1,5 kW/hodina, pri rovnomernom a dlhodobom sálaní až na dobu 30 hodín. Táto rada pecí má na dvierkach ohniska dvojité sklo, čím sa znižuje ich menovitý výkon a zvyšuje bezpečnosť.

Viac informácií: www.talc.sk