moderna kuchynska zostava realizacie interiwerov new design studio toptrendy

 

 

Moderná, vintage či rustikálna kuchynská linka. Každá z nich vo veľkej miere podlieha neustále sa meniacim trendom, ale i individuálnemu vkusu. Dokážu návrhári vyhovieť aktuálnym trendom, zachovať si žiadanú kvalitu a nezabudnúť pritom na miesto pre špičkové technológie? Štýly sa s odstupom času menia a reagovať na tieto premeny včas je nekončiacim pokusom o dosiahnutie ideálu. Lenže správne navrhnutá kuchyňa reaguje na trendy inteligentne. Robí to krok po kroku.

 

O tom, ako vzniká skutočne nadčasová kuchyňa, hovorí Andrej Chudík, ktorý sa navrhovaniu interiérov venuje už od roku 2002. Jeho firma New Design - interiéry s.r.o. odvtedy stála za návrhom kuchýň, ktoré reagovali na dobové požiadavky trhu. No aby mohli byť zákazníci spokojní aj po rokoch, je potrebné pochopiť omnoho viac, než len to, čo je práve v trende.

 

 moderna kuchynska linka zariadovanie interierov dizajn byvanie toptrendy

 

 

Na začiatok je potrebné vytvoriť si náčrt aktuálnej situácie a rozpoznať dispozičné možnosti. „Pre vytvorenie takéhoto návrhu budete potrebovať jednoduchý náčrt miestnosti s jej mierami okien a dverí teda: šírku, svetlú výšku a hĺbku,“ popisuje Andrej Chudík prvý a pritom najdôležitejší krok. Rozmery sú nevyhnutné pri spracovaní návrhu a predbežnej cenovej kalkulácie. „Dizajnér sa vás počas celého trvania prípravnej fázy projektu bude pýtať kto a ako často bude využívať tento priestor, čo všetko budete potrebovať uskladniť, aké sú vaše požiadavky na vzhľad a materiál,“ objasňuje.

 

 

 

Kuchynská linka by mala byť svojou výškou a šírkou

prispôsobená telesnej výške užívateľa a jeho fyzickým možnostiam.

 

 

 

Rozvrhnite si priestor a vyberte si farby miestnosti a podlahovú krytinu. Pri navrhovaní kuchynskej linky by sme mali myslieť na jej praktickosť a funkčnosť. Pozornosť by sme mali venovať možným rizikám, ktoré súvisia s vodovodmi či elektrickými rozvodmi. Nezabudnime ani na ergonómiu kuchynskej linky, ktorá je v tomto priestore dôležitá, hlavne preto, že tu budete tráviť veľa času. Dodáva Andrej Chudík: „Kuchynská linka by mala byť svojou výškou a šírkou prispôsobená telesnej výške užívateľa a jeho fyzickým možnostiam.“  

 

 moderna kuchynska linka interiery byvanie new design studio toptrendy

 

 

Podľa tvaru miestnosti a jej rozmerov okien a dverí sa rozhodujú návrhár komunikujúci so zákazníkom, aký typ a model kuchyne bude najvhodnejší. Základom je, aby sme mysleli na optimálne usporiadanie jej funkčných zón do trojuholníka, ktorého strany budú v rozmedzí 1, 3 m až 3 m. Dôvodom je praktickosť pracovného prostredia, kde bude všetko poruke. Andrej Chudík však prezrádza, že návrhom kuchýň to len začína. „Zákazníci nám prinesú nákresy už aj hotové osobne, alebo ich nám jednoducho pošlú mailom. Niekedy sú to celé projekty rodinných domov, objektov a bytov od architektov a dizajnérov. Tieto projekty musíme dôkladne vypočítať a potrebujú viacej času na ich spracovanie.“

 

moderna kuchynska linka interierovy dizajn byvanie new design studio realizacia kuchyn toptrendy

 

 

A akú radu dávajú dizajnéri zo štúdia New Design tým, ktorá sú odhodlaní dať svojej kuchyni novú podobu? V procese hľadania dodávateľa navštívte jeho internetovú stránku, všímajte si aké materiály používa, prečítajte si referencie od spokojných zákazníkov a prejdite si galériu realizácií. Zistíte tak dôležité informácie o vašom budúcom dodávateľovi nábytku.