poolwalk bazeny prekrytie leto zahrada priestor trava pochodzne miesto 1 uvod

 

Bazén v záhrade nášho domu. Evokuje pohodu, relax, oddych, ale predstavuje takisto výzvu bezpečnosti, estetiky a praktickej stránky. Všetky tri posledné spomínané atribúty dokážu profesionálne vyriešiť projekty spoločnosti POOLWALK, ktorá sa zaoberá exkluzívnym prekrytím zapustených bazénov.

 

poolwalk bazeny prekrytie leto zahrada priestor trava pochodzne miesto 1

 

V našich klimatických podmienkach využívame bazén tri - štyri mesiace v roku. Preto je nevyhnutné zvážiť, ako bude vyzerať priestor nad a v bezprostrednom okolí bazéna zostávajúcich 250 dní. Architektonické riešenia POOLWALK prinášajú trendové a dizajnové riešenie prekrytia bazéna i jeho okolia.

Bezpečnosť, ekologickosť a šetrenie energií

V prvom slede ide o bezpečnosť zapustených bazénov pre deti, starších ľudí i domácich miláčikov. Odsúvací mechanizmus sa po zastavení zablokuje a tým bezkonkurenčne zaisťuje bezpečnosť uzavretého bazéna. Prekrytím bazéna sa rozširuje pozemok o plochu bazéna a zabezpečuje absenciu kontaktu s vodnou hladinou. Na mieste prekrytia je možné počas mimo-bazénovej sezóny vytvoriť si pohodlné záhradné sedenie alebo napríklad priestor na cvičenie.

 

poolwalk bazeny prekrytie leto zahrada priestor trava pochodzne miesto 5

poolwalk bazeny prekrytie leto zahrada priestor trava pochodzne miesto 3

 

Prekrytie má v sebe integrovanú izolačnú a hydroizolačnú vrstvu, vďaka čomu sa môže pýšiť ďalšími benefitmi. Pochôdzne prekrytia predlžujú obdobie kúpania sa, pretože prerytá vodná plocha nevychladne tak rýchlo a dochádza k úspore energie za vykurovanie bazéna. Kryt tiež zabraňuje preniknutiu náletovým peľom, bylinám, dažďovej vode a iným nečistotám do bazéna.

Technika ovládania

Prekrytie bazéna sa pohybuje na koľajnicových vedeniach, ktoré sú inštalované tak, aby neprekážali pri chôdzi okolo bazéna a sú bez ostrých hrán. Posun prekrytia je zabezpečený motorom s komfortným ovládaním. Stlačením ovládača je do šesťdesiatich sekúnd bazén bez námahy pripravený na plávanie. Rovnako je možné otváranie prekrytia spojiť s inteligentnou elektroinštaláciou domu a ovládať ho cez mobilné zariadenia. Všetky prvky konštrukčného riešenia sú navrhnuté tak, aby mali mimoriadne dlhú životnosť a ich prípadný servis bol ľahko dostupný. Samozrejmosťou je jednoduchá recyklovateľnosť a zdravotná nezávadnosť všetkých použitých materiálov.

 

poolwalk bazeny prekrytie leto zahrada priestor trava pochodzne miesto 4

 

Spôsoby prekrytia

Architekti spoločnosti POOLWALK dokážu navrhnúť a vyrobiť prekrytie nových ale aj starších bazénov podľa predstáv a potrieb zákazníka v nadväznosti na reálne možnosti daného priestoru. Konkrétna technológia prekrytí sa produkuje v troch variantoch. Pozdĺžne odkrytie celého priestoru bazéna na dĺžku, odokrytie bazéna na dĺžku rozdelené na dve časti a odokrytie bazéna na dĺžku ale kolmo.

 

poolwalk bazeny prekrytie leto zahrada priestor trava pochodzne miesto 6

poolwalk bazeny prekrytie leto zahrada priestor trava pochodzne miesto 2

 

Povrch prekrytia si klient môže vybrať podľa svojich požiadaviek. Každý z povrchov má svoje výhody a prednosti ale aj iné požiadavky na údržbu a životnosť. Povrch, ktorý splýva s okolitou záhradou je imitáciou trávy a vyzerá na nerozoznanie od tej skutočnej. Je nenáročný na údržbu a jeho povrch je na dotyk mäkký. Stabilný povrch z dreva je skutočnou náhradou terasy, vyžaduje si však väčšiu starostlivosť o drevo, ale pôsobí luxusne a nadčasovo.

 

 

Viac informácií: www.poolwalk.sk