ekologicka zahrada s krty na zahrade kultivacia pôdy eko byvanie

Ak sa začnete dívať na zabývané ježe, žaby či vtáky ako pomocné sily vo vašej snahe o krásnu  úrodu, uvedomíte si, že na to, aby sa u vás cítili dobre, potrebujú to správne prostredie.

 

 Mali by v ňom nájsť miesto, v ktorom dokážu počas dňa alebo noci žiť bez narušenia. Ten prvý, dôležitý faktor, ktorý ich k vám priviedol, je prijateľné prostredie a priaznivé podmienky. A pre ten istý dôvod sa k vám môžu časom dostať aj krty. Zrejme si budete klásť otázku, prečo by sme mali vítať krtince na záhrade?

 

 ekologicka zahrada krty na zahrade kultivacia pôdy eko byvanie

 

Hoci z nášho pohľadu môže byť krtinec veľkou chybou krásy na nádherne pestovanej záhrade, v prírodnej záhrade je krtinec dôkazom toho, že sa o pôdu staráte správne. Krt vyhľadáva výživné zásoby potravy a na to, aby sa mohol dostať k larvám, potrebuje nájsť takú  pôdu, ktorá je dôkladne prekyprená. Nemusíte sa báť, že by poškodil sadenice či podkopal korienky rastlín v záhone. Naopak, svojim rýpaním pôdu  ďalej prevzdušní a tým  ju  kultivuje znútra. Ak si však prajete, aby boli  krtince  menej viditeľné, poznáme jednoduchý trik – pôdu v záhrade stačí menej zalievať. Krtince tak nevystúpia nad úroveň terénu.

 

 

 

O ekologických záhradách a kompostovaní sa dočítate aj v najnovšom vydaní magazínu EKO bývanie. Práve teraz v predaji.