tempo kondela detske izby deti studenti hracky vybavenie postele pisacie stoly 2 uvod

 

Podľa čoho spoznáte detskú izbu? Zvyčajne je plná hračiek. Bábiky. Autíčka. Plyšové zvieratká. Neskôr sú to knihy, didaktické hračky, pomôcky na rozvoj kreativity, rôzna elektronika. Aby však detská či študentská izba bola plne funkčná a pohodlná, dostatočnú pozornosť treba venovať aj jej zariadeniu.

 

tempo kondela detske izby deti studenti hracky vybavenie postele pisacie stoly 2

 

Začnime farbou

V súčasnosti sa na deti kladú veľké nároky. Povinnosti v škole, školské kluby a rôzne krúžky po vyučovaní, domáce úlohy a rôzne projekty, aktivity s kamarátmi v čase voľna. Preto je dôležité zabezpečiť vášmu dieťaťu v detskej izbe pokojnejšiu atmosféru, ktorá pomôže minimalizovať stres a napätie a utíšiť jeho vysokú aktivitu. Steny laďte do neutrálnych farieb ako krémová, smotanová, teplá olivová či žltá. Doplnky či nábytok do detskej izby môžu byť vo výraznejších odtieňoch, no aj tu je namieste striedmosť.

 

tempo kondela detske izby deti studenti hracky vybavenie postele pisacie stoly 3

 

Najdôležitejšia je posteľ

Posteľ slúži na to, aby si v nej dieťa oddýchlo a nabralo silu do ďalšieho dňa. Dbajte na to, aby posteľ bola vyrobená z kvalitných materiálov, spĺňala všetky bezpečnostné opatrenia, bola pevná a stabilná. Zaujímajte sa o jej nosnosť. Dôležitý je aj výber správneho roštu a matraca. Ak zariaďujete izbu pre súrodencov, výborná je poschodová posteľ, ktorá navyše šetrí miesto. Do izby tínejdžra a študenta patrí skôr moderná pohovka či menšia rozkladacia sedačka.

 

 

tempo kondela detske izby deti studenti hracky vybavenie postele pisacie stoly 4

 

Dostatok úložného priestoru

Hračky, knihy a ostatné poklady vášho dieťaťa potrebujú svoje miesto. Investujte do policových regálov a farebných úložných boxov. Modernou variantou sú detské organizéry na hračky, ktoré prichádzajú vo veselých farbách obohatené o príjemný detský vzor. Dávame do pozornosti modulárne skrine, ktoré si viete zmontovať podľa momentálnych potrieb. Neskôr ich zas dokážete upraviť tak, aby vyhovovali aj potrebám študenta.

 

tempo kondela detske izby deti studenti hracky vybavenie postele pisacie stoly 6

 

Pracovný kútik s dostatkom svetla

Ak vám to dispozícia miestnosti umožňuje, umiestnite písací stôl čo najbližšie k oknu. Stôl by mal mať dostatočne veľkú pracovnú plochu. Výhodou je skrinka, zásuvka alebo regál, ktoré slúžia na odloženie učebníc a školských potrieb. Doplňte stôl stolnou lampou, ktorá zastúpi úkolové svetlo. Stolná lampa osvetlí pracovný kútik a udrží tak pozornosť vášho dieťaťa. 

 

tempo kondela detske izby deti studenti hracky vybavenie postele pisacie stoly 1

 

Žiak aj študent trávia za písacím stolom veľa času, preto sa neuspokojte s obyčajnou stoličkou. Odporúčame ergonomickú stoličku, ktoré podporí chrbticu na tých správnych miestach. Stolička by mala mať výškovo nastaviteľné sedadlo. Poobzerajte sa po rastúcej stoličke, ktorá bude sprevádzať vaše dieťa od útleho veku.

 

tempo kondela detske izby deti studenti hracky vybavenie postele pisacie stoly 5

 

Zostava nábytku do detskej a študentskej izby

Mnoho predajcov ponúka rôzne zostavy nábytku, z ktorých si viete vybrať posteľ, písací stôl, rôzne skrinky a regály. Detská izba tak bude ladená v jednotnom tóne. Takýto sektorový nábytok má ďalšiu výhodu. Kedykoľvek budete potrebovať doplniť nábytok do študentskej izby, môžete jednoducho dokúpiť komodu či šatníkovú skriňu z rovnakej zostavy.

Viac informácií: www.temponabytok.sk