little ones utierky z ekologickych materialov ekobyvanie toptrendy

 

 

Každá mama chce svojmu dieťatku to najlepšie. Pokožka detí je jemná a citlivá, preto je dôležité používať prírodné materiály. Prečo by ste však mali používať prírodné detské utierky značky Cheeky Wipes od Little Ones?

 

 

little ones batola ekologicke utierky starostlivost o babatka produkty toptrendy

 

 

Prečo nie klasické vlhčené obrúsky?  

Vlhčené obrúsky sú vyrobené z jemnej buničiny, alebo z plastových živíc, ako je polyester, alebo polypropylén, pričom  1ks vlhčených obrúskov takto obsahuje až 84% plastu.  Obrúsky sú napustené mixom chemických látok , ktoré majú vraj očistiť, ošetriť a dezinfikovať pokožku. Opak je pravdou. Mnohé z látok v zložení nesú zdravotné riziká a vedľajšie nežiaduce účinky. Pomerne často sa vo vlhčených obrúskoch nachádza fenoxyetanol (môže vyvolať akútnu dermatitídu), metylizotiazolin (považovaný za kontaktný alergén), PEG zlúčeniny (môžu byť kontaminované karcinogénmi), parfumy – vonné látky, ktoré môžu podráždiť pokožku.

 

 

little ones ponuka hygienicke potreby pre male deti mamicky ekobyvanie toptrendy

 

 

 

Pýtate sa, prečo má vaše bábätko stále vyštípaný zadoček? Je to tým, že citlivo reaguje na chémiu, ktorá sa skrýva na prvý pohľad v neškodných vlhčených obrúskoch.  V podstate tieto vlhčené  obrúsky sú zabalený plast v plaste.

 

 

little ones bavlnene frote duhove hygienicke potreby pre matky s detmi toptrendy

 

 

 

 

Klasické vlhčené obrúsky sú škodlivé aj  pre planétu

Okrem škodlivých vplyvov na zdravie, majú negatívne účinky i na ekológiu, zaťažujú prostredie, upchávajú vodovody, kanalizácie a znečisťujú pitnú vodu.

 

 

 

 

Hľadáte náhradné riešenie?

Vhodnou voľbou sú Cheeky wipes utierky, ktoré nezaťažujú životné prostredie, ani vašu peňaženku. Ekologické a opakovane použiteľné bambusové a bavlnené utierky sú vyrobené z čisto prírodného materiálu, ktorý je  vysoko absorpčný.  Iba 1 utierka postačí na utretie zadočku. Utierky majú všestranné využitie. Môžete ich používať i na  utrenie tváre pri problematickej pleti. Neskôr, keď deti  vyrastú, utierky sa dajú využiť v domácnosti pri upratovaní, či iných prácach. Výhodou je ich dlhá životnosť a praktickosť.

 

 

Jednoduchá starostlivosť

Utierky môžete prať  medzi 30 – 60 °C ( toto závisí od druhu utierok ) s ostatným pádlom.

 

 

Stačí si vybrať

Ak túžite po kompletnej sade, pre vaše dieťa, zvoľte sadu All in onesadu, ktorá  obsahuje 25 jemných látkových utierok, esenciálny olej, sieťové vrecká na čisté utierky i použité  a 2x box. V ponuke nájdete i utierky z bavlny, bambusu, jemného plyšu, či iné, ktoré sú príjemné na dotyk pre detičky. Bambus je prirodzene antibakteriálny, čo je ďalší bonus.  Vyberajte s citom  a hýčkajte svoje detičky.

 

 

 

little ones hygienicke materske vlozky toptrendy

 

Niečo aj pre maminku

Ženy tiež ocenia prírodné hygienické vložky z bambusu, či bavlny a prírodné odličovacie tampóny.  Látkové sanitárne vložky sú ekologickou, zdravšou a cenovo výhodnejšou alternatívou k jednorazovým vložkám. Používanie látkových vložiek je oproti jednorazovým výrobkom pohodlnejšie. Vzhľadom na to, že absorbujú oveľa viac vlhkosti sa jednoznačne budete cítiť dlhšie sviežo. Jednorazové výrobky musia obsahovať veľa nebezpečných toxických chemikálií, dioxínov a gélov, aby mohli byť vysoko absorpčné, čo môže viesť k citlivej pokožke, podráždeniu a oparom. Bambus má však prirodzené antibakteriálne vlastnosti, a preto umožňuje pokožke dýchať, dokáže potenciálne znížiť riziko kvasinkových infekcií a celkového nepohodlia.

 

 little ones latkove vlozky pre zeny toptrendy

 

Little Ones: to najlepšie pre vaše dieťatko aj pre Vás.

  

 

 

Text upravila: Lenka Drgoncová

Foto: Little 0nes

Viac na: www.littleones.sk