azulejo ambiente pasion spanielska keramika mozaikove dlazdice toptrendy

 

Keramické dlaždice, typické svojím retro vzhľadom, symbolizujú pritom hneď niekoľko rozličných období. Zachytávajúc dobový šarm, evokujú vyberaný vkus, založený na tradícii a nadčasovosti. Využitie pritom nájdu v každom priestore. Stačí len vedieť, ako ich kombinovať.

 

Napríklad farebné retro obklady v minimalistickej bielej kuchyni urobia priestor omnoho radostnejším a útulnejším. Variácie použitia nie sú striktne dané, ale zo skúsenosti vieme, že menej je niekedy viac. Svojím výrazným vzorovaním s nápadne orientálnym rukopisom sa keramické azulejo dlaždice stali nezameniteľným prvkom architektúry na celom Pyrenejskom polostrove. Názory na to, že vzor rýchlo mrzí, nám vyvrátila interiérová dizajnérka z e-shopu Keramika.sk, špecializujúceho s nadštandardne bohatým výberom retro dlaždíc. „Čo sa mi na retro dlaždiciach absolútne páči, je ich univerzálnosť. Môžete ich položiť naprieč celou podlahou, aby ste dosiahli ohromujúci efekt,“ radí dizajnérka.

 

 

azulejo mozaikove dlazdice spanielska keramika toptrendy

 

 

 

 

Vytvoríte s ňou prostredie,

ktoré na prvý pohľad uchváti."

 

Luxusná geometria podľa 2O. rokov: Aj večný retro štýl prešiel rôznymi etapami vývoja. Prineste to najlepšie z minulej éry do vášho domova. Inšpirujte sa niektorou z jeho nasledovných podôb.Dekoratívne umenie bolo úplne zamerané na eleganciu, dynamický dizajn a živé farby, vyjadrovali praktickú modernosť a luxus. Rovnováha hlbokých temných odtieňov s bohatými akcentami zlata, môžu dodať akémukoľvek priestoru ten správny „look“.  Obdobie Art deco  bolo populárne  v umení od roku 1920 do 1939. Ovplyvňovalo dekoračné umenie ako aj architektúru, dizajn interiérov a módny priemysel. Charakterizujú ho prvky usporiadané do geometrických foriem.

 

 

azulejo spanielska keramika mozaikove dlazdice interierovy dizajn toptrendy

 

 

Nevídaná mladosť 50. rokov: Interiér 50-tych rokov má okrem hojnosti štýlu čistý vzhľad, ktorý je vynikajúci najmä v prípade, keď hľadáte pre svoj domov nový estetický dizajn. Toto historické obdobie polovice minulého storočia sa vyznačovalo sviežosťou tónov, ktoré mali symbolicky predznamenávať zlaté časy a radosť z prežitia vojny. Výdobytky modernej technológie si našli svoje miesto v celej domácnosti. Mladistvý dizajn a svieže farby sa ocitli aj v dizajne keramických obkladov.  Prenikavo červená a modrá, koralová, mätová a všetky druhy pastelových farieb vynikli v interiéroch o to viac, že sa dizajnéri nebáli kombinovať vzory obkladov s tými na bytovom textile.

 

 

 

Na retro dekore je výborná

najmä tá univerzálnosť."

 

 

 

azulejo mozaika spanielska keramika saloni poble interiery dizajn toptrendy

 

 

Odvážne radikálne 70. roky: O sedemdesiatych rokoch možno povedať, že boli spočiatku obdobím odvážnych vzorov op-art, znázornených v palete plnej neutrálov a hrejivo zemitých tónov. Tento príklon k psychedelickým vzorom a experimentálnym vzorom sa počas dekády stával konzervatívnejším a svoje zavŕšenie našiel v elegancii výrazných, jasne čitateľných motívov.                                                

                                                                                                                                                                                                        

                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Trend sedemdesiatych rokov sa azda aj preto prejavil v priebehu posledných troch sezón vo všetkých oblastiach dizajnu. Vstúpil do módneho priemyslu, ale takisto aj interiérov. Nedávna minulosť niekdajších dôb československého dizajnu sa podpísala na vzhľade slovenských príbytkov aj podnikov. A práve v tomto období sa k retro dekorom vracajú aj slovenskí dizajnéri. Krása československého dizajnu sa nestráca ani v mozaikových dlažbách a obkladoch. Dokonca sa udomácňuje i v slovenských príbytkoch, kaviarňach, či v reštauráciách.

 

 

azulejo ambiente simon keramicke dlazdice dizajn toptrendy

 

 

Či už začnete s so vzorom na kuchynskej zástene, alebo sa rozhodnete uplatniť ho na podlahe, nezabúdajte na to, že dobrá konzultácia dokáže vyriešiť nejednu dilemu, ktorá môže nastať pri výbere a kúpe. S výberom vhodných bytových doplnkov, sa vám podarí zachovať nadčasovosť celého priestoru. Mozaikové keramické obklady z módy nikdy nevyšli. No aj ten má svoje má svoje medze. Ak si teda neviete dať rady, skúste sa poradiť priamo v predajni Rehak keramika v Topoľčanoch.

 

 

Vezmite si z retra iba to najkrajšie

www.keramika.sk

 

rehak keramika logo