spravne osvetlenie 2024 1Osvetlenie je nielen funkčnou, ale aj estetickou záležitosťou. Potrebné je v každom priestore a v rôznych formách. Aké osvetlenie zvoliť do jednotlivých miestností?

 spravne osvetlenie 2024 5

Zdroj: https://www.pexels.com/sk-sk/photo/sklenene-okno-architektura-interierovy-dizajn-rastliny-14614670/

Výber osvetlenia bol v minulosti zrejme o niečo jednoduchší. V porovnaní so súčasnosťou vtedy neexistovalo toľko druhov osvetlenia v rôznych prevedeniach. Dnes pri nákupe prihliadame na jeho typ, vzhľad či možnosti, akými môže miestnosť osvetľovať.
Potrebujete pri výbere osvetlenia poradiť? Zhrnuli sme, aké osvetlenie je do jednotlivých miestností najlepšie.
Využite Planeo zľavový kupón a nakupujte všetky druhy osvetlenia výhodnejšie. Zo širokej ponuky určite vyberiete svetlá do celého domu.


spravne osvetlenie 2024 4

Zdroj: https://www.pexels.com/sk-sk/photo/dom-lampa-apartman-dizajn-7019020/

 

Kuchyňa a jedáleň 
Dobré osvetlenie je pri príprave pokrmov viac než dôležité. Okrem hlavného stropného osvetlenia vybavte svoju kuchyňu LED osvetlením zo spodnej strany všetkých horných kuchynských skriniek. Výborne vám tak bude osvetľovať pracovný kuchynský priestor.
Do jedálne vyberte stropné osvetlenie, ktoré bude dominantou celej miestnosti. Váš cit pre detail ocení každá návšteva.

Obývačka 
Obývacia izba je tou miestnosťou, kde trávi rodina najviac spoločného času. Svetlo by malo byť príjemné a rovnomerne rozmiestnené. Stropné osvetlenie doplňte stojacimi lampami pri sedacej súprave a zvážte aj osvetlenie s možnosťou regulácie intenzity svietenia.
Ste fanúšik technológií? Vyberte si smart svietidlo, ktoré vám umožní meniť farbu osvetlenia.

Máme pre vás Lidl zľavový kód. Možno vás prekvapí, že aj tam máte široké možnosti výberu osvetlenia a po využití kódu aj za špeciálne ceny.         


spravne osvetlenie 2024 2

Zdroj: https://www.pexels.com/sk-sk/photo/utulny-okna-stoly-dreveny-11097671/

 

Spálňa a detská izba
Hlavné stropné osvetlenie v spálni často dopĺňajú lampy na nočných stolíkoch. Možností osvetlenia však máte viac. Moderné sú nástenné svetlá, ktoré šetria cenné miesto na nočných stolíkoch. Obľúbené je aj použitie LED pásov nad televíziou či okolo rámu postele.

V prípade väčšieho šatníka oceníte aj umiestnenie špeciálnych svetiel do vnútra skríň. No a lampička s klipom upevniteľná na čelo postele poteší každého čitateľa.

V študentskej izbe nesmie okrem základného osvetlenia chýbať stolná lampa. A pri posteli zase stojaca s regulovanou intenzitnou svietenia.
 
Kúpeľňa
Pre ešte pohodlnejšiu úpravu pred zrkadlom sa zamerajte na kúpeľňové zrkadlá či skrinky so zabudovaným LED osvetlením. Splnia svoj účel a okrem hlavného stropného osvetlenia už ďalší zdroj svetla nebudete potrebovať.
Samozrejme, na výber máte aj dekoratívne osvetlenie. Sprchový kút výborne osvetlí downlight, vaňu zase LED pásiky.
Pri kúpe osvetlenia do kúpeľne venujte pozornosť stupňu krytia osvetlenia, teda jeho úrovni odolnosti voči vode.
 

spravne osvetlenie 2024 3
Zdroj: https://www.pexels.com/sk-sk/photo/dom-zachod-vnutri-odraz-6782573/

 

A čo chodba a schodisko? Použite senzorové osvetlenie, je mimoriadne praktické.

Malá rada na záver – výber osvetlenia neberte na ľahkú váhu. Jeho správna voľba vám bývanie ešte viac zútulní.