Balkón predstavuje rajskú záhradu pre tých, čo žijú v paneláku, ale takisto ho nájdeme aj na nejednom rodinnom dome. Môžeme tu celé hodiny sedieť, užívať si krásny výhľad, nasávať silu z prírody, čerstvý vzduch a lúče slnka na záhradnom ležadle alebo sa venovať pestovateľskej činnosti. Balkón však musí byť prispôsobený všetkým našim rituálom. Prečítajte si pár dôvodov, prečo sa rozhodnúť pre sklenené zábradlie na balkón.

zabradlie

zabradlie

zdroj: freepik.com

Priestor sa zaleje prirodzeným svetlom

V niektorých bytových domoch je vyslovene zakázané prispôsobovať si balkón na mieru, najmä čo sa týka farebných náterov, aby bytovka či panelák nepôsobili ako papagáj. Máte v tomto voľnú ruku alebo si vyberáte zábradlie na balkón rodinného domu?

Namiesto rekonštrukcie pôvodného zábradlia na balkóne sa pustite do výberu nového skleneného zábradlia. Sklo priestor prirodzene rozžiari, čo oceníte zvlášť v prípade, ak je balkón situovaný v tieni. Máte na balkóne vlastnú záhradku? Okrasné aj úžitkové rastliny milujú svetlo a sklenené zábradlie im dopraje kvalitný slnečný kúpeľ.

Balkón sa opticky zväčší

Sklenené zábradlie nielen prepúšťa na balkón dostatok svetla, ale vďaka nemu navyše balkón pôsobí priestrannejšie. Či zvolíte číre sklo, matné, alebo sa rozhodnete pre inú povrchovú úpravu skla, stále je to sklo, lesklý materiál odrážajúci aj prepúšťajúci dostatok svetla. Pokiaľ nemáte možnosť tešiť sa z veľkého balkóna, práve sklenené zábradlie vás spojí s okolitou zeleňou a už nikdy si nebudete pripadať ako v kutici.

Jednoduchá údržba zábradlia

V prípade balkónov na panelákových a starších rodinných domoch sme väčšinou zvyknutí na klasické mrežové kovové zábradlia, ktoré časom stratia svoju pôvodnú farbu, začnú hrdzavieť alebo sa ich povrch začne nepekne lúpať.

Niekto to nerieši vôbec, iný sa snaží poradiť si s kovovým zábradlím po svojom – vyhladí ho a dodá mu nový náter, prípadne ho zamaskuje balkónovou zástenou z prútia, dreva alebo iných materiálov, hlavne nech sa naň nemusia pozerať.

Výhodou sklenených zábradlí je, že sú prakticky bezúdržbové, hoci sa to možno nezdá. Sklenené platne majú hladký rovný povrch, ktorý naozaj stačí len utrieť vlhkou handričkou. A robíte to tak celé roky, bez nutnosti čosi brúsiť a natierať.

zabradlie exterier

zdroj: https://unsplash.com/photos/iv77yw43cAI

Bezpečnosť nadovšetko

Sklo na zábradlí je naozaj bezpečné, ak je spracované tak, aby odolalo poškodeniu. Špeciálne bezpečnostné sklá sú navrhnuté tak, aby aj v prípade poškodenia držali pevne pohromade, prípadne sa roztrieštili tak, aby druhého nezranili. Sklenené zábradlia sú stávkou na istotu.

Ak máte malé deti, oceníte, že nebudú mať šancu napchať hlavu medzi mreže, ako to je bežné v prípade klasických kovových zábradlí. Už nikdy sa nestane, že vám pomedzi mreže padnú štipce na vešanie bielizne ani lyžička od kávy. Sklenené zábradlie je bezpečná bariéra medzi vaším kútikom raja a okolitým svetom.

Nadčasovosť a prispôsobiteľnosť skla

Na skle tiež oceníte, že bolo, je a vždy bude moderné. Využíva sa už roky v interiérovom aj v exteriérovom dizajne, a to najmä pre už menované skvelé vlastnosti. Sklo na zábradlí môže mať akúkoľvek farbu, čírosť, rozmer a tvar, dokonca môže byť gravírované.

Maximálne sa prispôsobí vašim požiadavkám, ale aj priestorom akéhokoľvek štýlu. Veď aj balkóny sú rôzne. Zvoliť si na zábradlie sklo je preto vhodná voľba! Navštívte moderné sklenárstvo v Bratislave a presvedčte sa, aké široké možnosti prevedenia balkóna vďaka zábradliu máte.