altino 5Rozľahlé priestory vo verejných budovách, haly, sklady, ale aj kancelárie a obchodné domy. Tu všade je samotná veľkosť priestorov kľúčová. Umožňuje nám pohodlné umiestnenie všetkých potrebných zariadení, dostatok miesta na pohyb a realizáciu pracovných i iných aktivít. Avšak často je zároveň potrebné vytvorenie a rozdelenie priestoru v súlade s jeho požadovaným využitím.

Či už uvažujete o priehľadných sklenených priečkach, farebných alebo neutrálnych mobilných stenách či halových kanceláriách, v spoločnosti Altino vám vytvoria návrh a realizáciu produktov na mieru presne podľa vašich potrieb a požiadaviek.

Sklenené steny

Umožňujú jednoduché a rýchle rozdelenie priestoru. Nie sú pri nich potrebné mohutné konštrukcie, len subtilný zasklievací profil a bezpečnostné sklo. Steny sa jednoducho prestavujú podľa použitého typu zasklenia - jedno alebo dvojskla sa odvíja aj ich zvuková nepriezvučnosť od 36dB až do 46 dB. Sklenené priečky je možné podľa interiérového dizajnu voliť bezrámové, ale aj s dreveným či kovovým rámom.

 

altino 2

altino 6

 

Mobilné steny

Mobilné steny sú tvorené akustickými panelmi posúvajúcimi sa po pojazdovej koľajnici umiestnenej v stropnej konštrukcii podhľadu. Umožňujú rýchle rozdelenie alebo otvorenie priestoru, čím sa mení charakter priestoru na viacúčelový. Steny sú riešené prostredníctvom jednobodového a dvojbodového zavesenia, ktoré sú koncipované tak, aby panely parkovali v osi koľajnice, na oboch stranách koľajnice ale aj mimo jej os. Pre uloženie panelov je vytvorené parkovisko z pojazdovej koľajnice podľa štandardných typov a požiadaviek zákazníka.

 

altino 1

 

Montované halové kancelárie

Systém montovaných kancelárii získava uplatnenie nielen v nových priemyselných objektoch ale aj v zabehnutých prevádzkach. Jednou z ich hlavných výhod je rýchla a bezprašná montáž a rýchla prestavba napríklad pri zmene charakteru výroby. Tento typ halových kancelárií je veľmi variabilný. Konštrukcia môže byť buď samostatná alebo prisadená k stene, vyvýšená (na nožičkách) resp. poschodová. Konštrukciu stropu je možné navrhnúť ako jednoduchú (nenosnú) alebo ako nosnú, kde sa vytvorí ďalší priestor, ktorý môže slúžiť ako skladová plocha.

 

altino 5

 

Akustické panely

Tieto panely okrem schopnosti tlmiť hluk dodávajú interiéru elegantný nádych v priestoroch kancelárií, konferenčných miestností, recepcií a podobne. Vďaka zníženiu hladiny hluku z kancelárskeho vybavenia ale aj z komunikácie pracovníkov vzniká príjemnejšie prostredie, ktoré poskytuje väčšiu pohodu pri práci a znižuje stresový faktor vytváraný hlukom. Všetky nástenné, stropné a iné akustické prvky sú vyrobené z jedinečného materiálu EcoSund, ktorý sa vyrába recykláciou PET fliaš. Tento základný materiál je k dispozícii vo viacerých farbách a s možnosťou laminovania s niekoľkými rôznymi textíliami. Hrúbka absorbéra sa mení podľa typu prvku a jeho využitia. Tieto modulárne nástenné ale aj stropné panely je možné jednoducho kombinovať a vytvoriť tak rôzne zaujímavé vzory v rozličných farbách.

 

altino 9

 

Viac informácií: www.altino.sk