novak djokovic house florida 3 uvod

 

Tenisová legenda Novak Djokovič vlastní viacero nehnuteľností v Európe, ale aj v severnej Amerike. My dnes navštívime jeho byt v luxusnej plážovej rezidencii v elitnom apartmánovom komplexe Miami´s Eighty-Seven Park na Floride v USA.

 

novak djokovic house florida 3

 

Novak Djokovič hľadal vhodný byt v USA pre seba, svoju manželku Jelenu a ich dve malé deti. Svoju požiadavku na vhodný byt definoval tak, že tu chce nájsť útočisko pri svojich zápasoch na US Open, musí sa tu dokázať sústrediť aj relaxovať. "Keď som po prvý krát uvidel rezidenciu, kde dnes vlastním apartmán, bol som nadšený úrovňou poskytovaných služieb, výhľadom na more priamo pod oknami a prístupom do parku pár krokov od domu," ozrejmuje tenista dôvody svojho výberu.


novak djokovic house florida 1 novak djokovic house florida 5


Park Eighty Seven
 

Budova situovaná južne od oblasti Surfside v Miami Beach vyniká ekologickou sklenenou konštrukciou. Svojim vzhľadom dokonale zapadá k Djokovičovmu životnému štýlu. Tenista je známy svojou preferenciou udržateľného života, dodržiavaním pravidiel ekológie, jedením vegánskej a bezplepkovej stravy. V tomto trende teda rád pokračoval aj pri výbere svojho bývania na Floride.

 

novak djokovic house florida 6 
novak djokovic house florida 7

 

Všetky miestnosti bytu majú okná od podlahy až po strop a rozľahlé panoramatické terasy. Priestory celého apartmánu sú naozaj veľkolepé a vzdušné. Podlahy aj nábytky izieb čerpajú svoj dizajn z prírody. Najčastejšie využívaným materiálom je drevo, konkrétne americký dub a sivý taliansky vápenec. Súčasťou bytu Djokovičovcov sú tri samostatné spálne a tri kúpeľne, obývacia izba, kuchyňa, jedáleň. 

 

novak djokovic house florida 2

 

V samotnej budove sa nachádzajú dva bazény, strešný a bazén na prízemí, kúpeľné a fitnescentrum, hamham, golfové ihrisko, relaxačné centrum, súkromná knižnica a vináreň Enoteca s pivnicou ,v ktorej môžu obyvatelia usporiadať komorné ochutnávky vín pre svojich najbližších. Architekti budovy mysleli aj na deti, ktoré tu majú okrem exteriérového ihriska k dispozícii špeciálnu hernú miestnosť, detský kútik. Súčasťou apartmánov sú súkromné rezervované priestory na pláži s ležadlami a slnečníkmi.

 

novak djokovic house florida 4

Vináreň Enoteca

Majitelia rezidencie v tomto dome automaticky dostanú kľúč do súkromného parku, ktorý navrhla holandská krajinná firma West 8. Tá sa preslávila slávnou transformáciou newyorského Governor's Island.

Pripravila: Petra Adamcová
Foto: Harpers Bazar, Eighty Seven Park