designblok xs javorina vystavny stanok superstudio toptrendy sk

 

 

Prečítajte si novinky z posledného októbrového týždňa aj spätne. Debuty, víťazstvá a rozhovory s vystavovateľmi. Priamo z Prahy sme priniesli informácie o tom, čo predstavili vystavovatelia na jubilejnom ročníku Designbloku tento rok. 

 

 

Pravidlo dobrého vkusu sa potvrdilo. A že jednoduchosť nadovšetko, dokázali víťazné štúdiá a dizajnéri v každej z nominácií. Niektorí víťazi prekvapili, iní zas potvrdili svoj status. No až na zopár výnimiek tu prevládala čierna, biela a šedá. Tu a tam sa niekde zaskvela zlatá či červená. 

 

designblok ton lucie koeldiova kreslo chips brokis toptrendy sk

 

DESIGNBLOK‘18. Experimentovalo sa s tvarmi. Farby zostali tabu

 

 

 

 "Moje prvé veci neboli funkčné, vtedy som ešte nebol dizajnérom. Bol som skôr umelcom a často som experimentoval..." rozpomína sa na to, ako začal svoju kariéru dizajnéra v prostredí galérii a múzeí, ktoré mu umožnili okúsiť úspechy aj nezáujem zo strany verejnosti či zberateľov. 

 

jaime hayon milan salone del mobile designblok praha toptrendy sk

 

 

DESIGNBLOK‘18. "Dizajn by vás mal odrážať," tvrdí Jaime Hayon

 

 

O tom, že atmosféra jubilejného ročníka je výnimočná, už nepochybuje azda žiadny z návštevníkov. A práve tak, ako bola návšteva Designbloku premiérovou pre nich, rovnako tak bol dvadsiaty ročník príležitosťou aj pre samotných dizajnérov. Designblok však nie je len o dizajne. Je to veľmi pekný ročník. Omnoho krajší, než ten minuloročný. Na takomto tvrdení sa zhodlo niekoľko opýtaných vystavovateľov, študentov aj redaktorov. 

 

 

 

designblok boconcept velur brutalizmus koelkcia 2019 toptrendy sk

 

 

 

V porovnaní s úvodnými stretnutiami boli ďalšie dni Designbloku prenikaním za steny expozičných pavilónov. Objavovaním vízií a názorov vystavovateľov. Hľadaním odpovede na to, čo je pre každého z nás dizajn. To isté nám potvrdzujú aj študenti z UMPRUMU, keď s istou výčitkou hovoria:  „Nie je to o trendoch, je to o empatii. Empatia je pre dizajn zásadná. Bez tej by to nemalo zmysel. Ako dizajnér musíte rozumieť tomu, čo človek potrebuje."

 

 

designblok javorina vystavny stanok superstudio toptrendy sk

 

DESIGNBLOK‘18. Karaoke, vírivka a veľký triptych názorov