ukovmi nabytok 2Teplých a slnečných dní je čoraz viac a tak už sa všetci nevieme dočkať príjemného posedenia v záhradke, na večeroch s grilovaním a dobrým jedlom, posedím pri vínku, popoludňajšej káve, alebo len tak si vychutnať oddychové chvíle s pohárom dobrého nápoja a peknou knihou.

Záhrada ako exteriérový priestor nám ponúka tú výhodu, že môžeme byť v zdravom a príjemnom prostredí na čerstvom vzduchu, ale v prípade potreby aj byť chránení strieškou, prestrešením, terasou či altánkom. Altánky spoločne s pergolami sú obľúbenými záhradnými stavebnými doplnkami.

 

ukovmi terasa

 

Altánky, pergoly a záhradný nábytok

História altánkov siaha až do obdobia pred 5 tisíc rokmi, kedy si ich v záhradách dávali stavať prominentné a bohaté rodiny egyptských šľachtických rodov. V dnešnej dobe popularita altánkov neklesá práve naopak a nie sú už na šťastie len výsadou prominentov. Sú totiž nielen praktickým, ale aj estetickým doplnkom záhrady. Poskytujú širokú škálu využitia a dostatok súkromia. Môžu byť vyrobené z rôznych materiálov, presne podľa predstáv klienta. Očarujúce altánky, ale aj ich vybavenie lavičkami, stolom, stoličkami či iným nábytkom v modernom, i romantickom a historizujúcom vzhľade dokážu vyrobiť kováčski majstri z dielne Ukovmi v Kanaši.

 

ukovmi altánok svadba upr ukovmi hojdačky

 

Ak máte menšiu záhradu nezúfajte. Pri dobrom plánovaní si iste nájdete zákutie pre malú lavičku, záhradnú hojdačku alebo posedenie pre rodinu, ktoré vám počas pekných a slnečných dní poslúži častejšie ako interiérový nábytok.

 

ukovmi nabytok

 

Pre súkromné i komerčné využitie

Ateliér kováčskeho umenia UKOVMI vyrába dizajnový exteriérový nábytok zo železa a nerezovej ocele nadštandardnej kvality nielen pre domy a chaty, ale tvorí tiež komplexné zariadenia pre terasy reštaurácií, hotelov, záhradné parky a iné verejné areály. Každý kus exteriérového nábytku ako sú kovaná lavička, stôl, sedačka, záhradná hojdačka alebo police, komody či iný kovaný a nerezový nábytok do altánku sa vyrábajú ručne a ako sme spomínali, je možné ich vytvoriť zákazníkovi na mieru.

 

ukovmi nabytok 4 upr ukovmi nabytok 3

 

Kombinácia kovu a prírodných materiálov

UKOVMI pri tvorbe nábytku zo železa a ocele kombinuje jeho vzhľad aj s inými prírodnými materiálmi, ako sú drevo, kameň alebo koža, čo im dodáva špecifický pôvab prírody. Vysokokvalitná antikorózna úprava nábytku zabezpečuje jeho prakticky neobmedzenú životnosť, čo je v dnešnej konzumnej spoločnosti skôr rarita. A aj preto si táto značka nesie svoje renomé luxusnej výroby plným právom.

Viac informácií: www.ukovmi.com