home office toptrendy 2024Práca z domu, ktorá vám ide pekne od ruky? To nie je utópia – vieme, ako na to! Prvým krokom k úspechu je zamerať sa na prostredie, ktoré vás a vašu produktivitu priamo ovplyvňuje. Máme pre vás hneď niekoľko tipov, ako zútulniť domáci pracovný kút, aby ste pracovali s nasadením. Inšpirujte sa a nájdite nové spôsoby, ako spríjemniť aj svoje pracovné zázemie

Prostredie ovplyvňuje našu náladu aj nasadenie

Chcete pracovať, ale nechcete sa pohnúť z postele či gauča? Tam vám ale pracovať podľa odborníkov tak ľahko nepôjde - môže ísť o miesta, ktoré máte spojené s odpočinkom a váš mozog to dobre vie. To je dôvod, prečo si oddeliť pracovné zázemie od zvyšku domova - a skutočne tam chodiť pracovať ako do zamestnania v určitý čas.

Pracovný kút by mal byť príjemným a nerušeným miestom, aj keď chápeme, že nie všade sa dá pokojný kútik docieliť. Ako a čím začať? Nájdite si aspoň menší pracovný kút, priestor, kde môžete umiestniť svoj pracovný stôl. Pre správne a zdravé sedenie pri počítači venujte zvýšenú pozornosť stoličke či kancelárskemu kreslu a tento tandem stola a sedenia berte ako najdôležitejší prvok pre vaše pohodlie a zdravý chrbát. Nezabúdajte ani na dekorácie, zeleň a kvalitné osvetlenie.

Náš tip? Inšpirujte sa na Pintereste, ako by mohol váš vysnívaný pracovný kútik vyzerať. Prekvapí vás, aké možnosti a riešenia aj minimálny priestor ponúka. A pravidlo číslo jedna na záver? Tvorte tak, aby ste sa tu cítili jednoducho dobre.

Pracovné bloky a príjemný plánovač po ruke

Efektívny home office? Dekorujte svoju malú domácu kanceláriu prakticky. Hodiť sa vám budú štýlové plánovače a plánovacia nástenka, ktorá môže byť tak trochu aj motivačná. Plánovať by ste mali predovšetkým svoje pracovné bloky, aby ste skutočne dokázali sústredene pracovať v prostredí, kde vás môže rozptyľovať rodina, upratovanie a ďalšie.

TIP: Plánovače si môžete vytvoriť sami vlastné, alebo si vytlačiť už hotové, ktoré ľahko nájdete na internete. Vďaka plánovacím systémom už na nič nezabudnete. Skúste napríklad obľúbený program pre tvorbu grafík Canva, kde nájdete aj šikovné predpripravené šablóny plánovačov a TO-DO listov.

Prečo využiť domáci pracovný priestor?

Pracovať doma znamená znížiť náklady na podnikanie, v prípade zamestnanca si pre zmenu prispôsobiť miesto svojim potrebám. Okrem toho ušetríte čas, ktorý by ste trávili cestovaním. Home office môže byť príjemný, keď si myseľ nastavíte správne - a spríjemníte si miesto v hlave, ale aj okolo seba. Skrátka a dobre - keď sa chce, všetko ide.