ranch dressingperex

 

Vo veľkom panteóne dôležitých kuchynských spotrebičov si mixér nárokuje prémiovú pozíciu. A odôvodnene. Rozsah jeho funkcií a úžasný výkon znamenajú, že tento praktický kuchynský pomocník toho zvládne oveľa viac, ako len prípravu smoothie. V dnešnom článku vám ponúkneme 13 alternatívnych použití mixéra, ktoré stojí za to vyskúšať.

 

cepele mixera pohlad zvrchu

 TIP: Ak ešte mixér nie je súčasťou vášho kuchynského arzenálu, ale o ňom práve začínate uvažovať, v rozhodovaní vám môže pomôcť test najlepších stolných mixérov súčasnej ponuky trhu, ktorý nájdete tu

 

1. Raňajky za okamih na stole

Príprava miešaných vajíčok pre dve osoby je celkom zvládnuteľná, ale keď máte dom plný hostí, je to iný príbeh. Nedovoľte, aby ste sa dostali pod tlak. Podávajte miešané vajíčka na toaste za okamih tak, že ich vymiešate v mixéri.

2. Najjemnejšie a najhladšie pyré v okolí

"Pyré však bolo trochu hrudkovité “- nedovoľte, aby toto bol dojem, ktorý urobíte na svojich hostí. Najrýchlejším spôsobom, ako pripraviť najkrémovejšie pyré, je hodiť všetko do mixéra a vyšľahať. Nielenže to vyžaduje oveľa menej úsilia ako pri tradičnej metóde, ale budete môcť dochucovať priebežne a rýchlosť pomôže udržať teplotu.

3. Drvenie ľadu do koktejlov

Neohrabané kocky ľadu nevykazujú dokonalosť potrebnú pre sofistikovaný koktejl. "Pulzujte" ľad v mixéri na niekoľko sekúnd, aby ste získali drvený ľad v kvalite ako z koktejlového baru.

4. Vlastný práškový cukor

Jednoducho nasypte do mixéra kryštálový cukor a za pár sekúnd máte pripravený práškový cukor na pečenie a výrobu dezertov.

5. Domáca strúhanka

Rezne? Vyprážaný syr? Kurča Kyjev? Existuje toľko chutných receptov, ktoré si vyžadujú strúhanku. Skvelý spôsob, ako ju vždy mať doma, je spotrebovať staré pečivo hodením do mixéra. Vytvoríte krásnu zlatú strúhanku, ktorú potom môžete zmraziť a podľa potreby použiť. Recept na kuracie prsia pripravené na kyjevský spôsob vám aj prezradíme:


Lahodné kurča na spôsob Kyjev
Ingrediencie:
4 plátky údenej slaniny, olivový olej, 4 x 150 g kuracie prsia bez kože,
3 polievkové lyžice hladkej múky, 2 veľké vajcia, 150 g čerstvej strúhanky z vášho mixéra, slnečnicový olej, 2 veľké hrste baby špenátu alebo rukoly, 2 citróny, 4 strúčiky cesnaku, ½ viazaničky čerstvej petržlenovej vňate (15g), maslo izbovej teploty, štipka kajenského korenia

Postup prípravy:
• opečte slaninu na panvici na miernom ohni s malou kvapkou olivového oleja, až kým nebude zlatá a chrumkavá.
• ošúpte cesnak, jemne nakrájajte petržlenové listy a vmiešajte do zmäknutého masla spolu s kajenským korením. Dajte stuhnúť do chladničky
• vo filetoch kuracích pŕs vytvorte nožom dlhé vrecká
• prstom otvorte vrecko, chladené maslo rozdeľte na štyri časti, zatlačte jeden kúsok masla a chrumkavej slaninky. Preložte a utesnite, aby ste získali pekný úhľadný balík. Opakujte aj s ďalšími filetmi.
• predhrejte rúru na 180 ° C / plyn 4.
• kuracie prsia obaľte v klasickom trojobale.
• pár minút smažte v slnečnicovom oleji, kým nie sú zlatohnedé, potom preneste do jenskej misy a pečte v rúre , až kým nie sú hotové. Môžete ich upiecť len v rúre a úplne preskočiť vyprážanie, stačí ich pokropiť olivovým olejom - nebudú také zlaté, ale budú rovnako chutné.
• ľahko premiešajte špenátové listy alebo rukolu s olejom a citrónovou šťavou, použite ich ako oblohu. Servírujte s brokolicovým pyré, ktoré tiež jednoducho pripravíte v mixéri.

 

kuracie prsia na kyjevsky sposob

 

6. Kojenecká strava

Sadnete si ku skvelej domácej večeri, zatiaľ čo vášmu drobcovi servírujete kojeneckú výživu z pohára? To nie je férové! Doprajte svojmu dieťaťu výživu (a chuť), ktorá sa mu bude páčiť, mixovaním domácich pokrmov - nemôže to byť jednoduchšie.

7. Čerstvo mletá káva

Mletá zrnková káva spraví svoju prácu, ale nič viac. Čerstvo mleté kávové zrná to je už iná záležitosť. Nič neprekoná arómu čerstvo mletej kávy. Pomocou mixéra ju môžete mať kedykoľvek k dispozícii, mlynček na kávu nepotrebujete.

8. Domáci telový peeling

Chcete mať jemnú, pružnú pokožku, ale nechcete platiť nie malé čiastky za telové peelingy? Dobrá správa: nemusíte. Priamo v mixéri si vyrobíte napríklad peeling z mandlí a avokáda. Ako na to? Do mixéra vložíte 1 stredne zrelé avokádo, ⅓ šálky mandlí a ¾ - 1 šálku ovsených vločiek. Zmixujete. Hotovo.

9. Zníženie nákladov na bezlaktózové mlieko

Trpíte laktózovou intoleranciou? Ak áno, určite viete, aká nákladná môže byť vegánska alternatíva. Svoj mixér však môžete použiť na výrobu vlastného mandľového mlieka a ušetriť na verziách zo supermarketu. Tu nájdete skvelý návod, ako pripraviť mandľové, kešu, orieškové, sezamové, alebo kokosové mlieko po domácky.

10. Šalátové dressingy

Stále používate ten istý starý dobrý balzamikový ocot a olivový olej? Je čas na zmenu a s pomocou mixéra to bude detská hračka. Môžete ho použiť na skombinovanie rôznych zvláštnych a úžasných ingrediencií, aby ste pripravili fantasticky chutný šalátový dressing. Napríklad nasledujúci sa zaručene stane “malými čiernymi” vášho kulinárskeho šatníka:


Ranch dressing

Ingrediencie: 1/2 šálky majonézy, 1/2 šálky kyslej smotany, 1/2 šálky cmaru alebo bežného mlieka a podľa chuti kôpor, petržlenová vňať, pažítka, cibuľový prášok, cesnak, 1/4 čajovej lyžičky jemnej morskej soli, 1/8 čajovej lyžičky čerstvo mletého korenia, čerstvo vylisovaná citrónová šťava zase len podľa chuti približne 1-3 čajových lyžičiek.
Postup prípravy: Majonézu s kyslou smotanou a mliekom zmixujte, pridajte ostatné ingrediencie, premixujte. Citrónovú šťavu pridajte nakoniec a znova premiešajte. Dressing môžete v chladničke uchovávať aj týždeň.

 

ranch dressing

 

11. Najhodvábnejšia polievka, akú si dokážete predstaviť

Počas zimných mesiacov nie je nič lepšie ako tanier výdatnej horúcej polievky. Pripravíte ju úplne jednoducho. Opečte zeleninu podľa vlastného výberu, hoďte do mixéra a pridávajte vývar, až kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Polievka bude hodvábne hladká, lepšia ako kedykoľvek predtým.

12. Výživná a zdravá múka po domácky 

Múka z orechov je oveľa výživnejšia ako bežná biela rafinovaná múka, ktorá nemá takmer žiadnu výživovú hodnotu, ale je drahá! Dobrý mixér zvládne čokoľvek v tejto kategórii (kešu, mandle,ovsené vločky, zrná, semená). Čomu v tomto prípade musíte venovať pozornosť je, nespracovávať orechy príliš dlho. Ak to s miešaním predimenzujete, stanú sa krémovými a premenia sa na mandľové, orieškové alebo kešu maslo. Miešajte maximálne po dobu 10-15 sekúnd. Ak ešte múka nie je dokonalá, jednoducho niekoľkokrát pulzujte.

13. Dokonalé guacamole

Trik pre úžasné guacamole? Jemne nasekané bylinky a robustná avokádová základňa. Získanie dokonalej vyváženosti ručným miešaním môže chvíľu trvať. Pomocou mixéra okamžite nastúpite cestu k najdokonalejšiemu guacamole. Potrebujete len jednoduchých 7 ingrediencií: 2 šálky lístkov lístkov koriandra (asi 1 zväzok), ¼ stredne veľkej cibule
2 polievkové lyžice čerstvej limetkovej šťavy (asi 1 veľká limetka), 1 strúčik cesnaku,1 stredne veľké jalapeňo, stonka odstránená (so semenami alebo bez semien, o pálivosti rozhodujete vy), 1 lyžička soli, 3 veľké zrelé avokáda a samozrejme mixér.

Vložte prvých 6 ingrediencií do mixéra a mixujte 1-2 minúty, stierkou niekoľkokrát zoškrabte boky nádoby, až kým sa nevytvorí hladká pasta. Pridajte avokádo a pulzujte 8-9 krát, odstráňte veko a po každých 3 pulzoch prebehnite špachtľou po stranách. Guacamole by malo byť hladké s niekoľkými malými kúskami avokáda. Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke s plastovým vekom pritlačeným priamo na vrchnú časť guacamole, aby ste minimalizovali zhnednutie. Servírujte s chipsami.

13 senzačných použití pre váš mixér a žiadne smoothie v dohľade! Ktoré z nich vyskúšate ako prvé?

Zdroj: pinchofyum

 

Prečítajte si tiež: 

Trendom v interiérových dverách sa stali skryté zárubne

kovanie dvere interierove top trendy byvanie