Top trendy v byvani 2020 Peter Aaron

 

Pravdepodobne nebude v našich silách kompletne zmeniť interiér nášho domova podľa najnovších trendov na rok 2020. A prečo by ste to aj robili, keď stačí pár drobných vylepšení, ktoré uspokoja vašu nadchnutú dušu pre nové trendy. Dizajnérske štúdiá, svetoznáme značky bytových doplnkov a návrhári interiérov skúmali to, čo ľudia s obľubou vyhľadávajú a kupujú. Ich výsledky hovoria o tom, po čom bude v roku 2020 najväčší dopyt.

 

Minimalistický maximalizmus

Nemožné? „Nepravdepodobná kombinácia minimalistických princípov s maximalistickou láskou ku všetkému," hovorí Alessandra Wood, historička dizajnu a reprezentantka Modsy štýlu. V tomto roku sa bude možné kombinovať nekombinované: vzory s farbami, farby s textúrami. Dôležitú úlohu bude zohrávať mramor v rôznom prevedení. Dominovať bude jeden výrazný prvok v interiéri a zvyšok svojho nábytku môžete nechať neutrálny – aby ste celý dojem z interiéru vyvážili.

 

Top trendy v byvani marble kitchen 051016 03Foto: Thomas de Bruyne

 

Sochárstvo aj prírodné materiály

Použitie sochárskeho nábytku spája funkčnosť a dekorácie do majstrovského diela. Tento rok bude plný zreteľných a atypických tvaroch v tóne postmoderny, ale v súčasnom prevedení. Ľudia každým rokom čoraz častejšie siahajú po prírodných materiáloch ako napríklad koberce z juty, drevený nábytok, organické tvary. Napríklad atypické drevené konferenčné stolíky.

 

Top trendy v byvani 2020 Peter AaronFoto: Peter Aaron

Rastliny až Amazonský prales

Rastliny porastú. A to doslova. Do interiérov sa dostáva viac zelene ako po minulé roky. Vraciame sa k tomu, čo sme doposiaľ roky zanedbávali. Napríklad vertikálne steny v roku 2020 naberú na intenzite.

 

 top trendy v byvani homemajestic indoor gardenFoto: homemajestic

Funkčnosť sedacích súprav

Zásadný trend v oblasti pohoviek vyvrcholí v roku 2020. Do vašich interiérov sa znovu vráti funkčnosť a neutrálne farby sedacích súprav. Bude väčší dopyt po menších veľkostiach, čistých a jednoduchých tvaroch. Funkčnosť bude zvýhodnená pred luxusom. Dôležité budú ľahko ošetriteľné materiály odolné voči škvrnám, ktoré vydržia. Dizajnéri ponúkajú pohovky a kreslá odolné voči škvrnám a poškriabaniu.

 

Top trendy v byvani Crazy Diamond 09ekomaFoto: CrazyDiamond

Modrá farba 2020

Neutrálne farby budú dominovať, ale modrá im bude musieť konkurovať. Klasická modrá farba bola vybraná expertmi za farbu roka 2020. Kráľovská modrá pôsobí pokojne až noblesne.

 

Top trendy v byvani Blu NoteDesignStudio InteriorNotes3Foto: NoteDesignStudio

 

Text: Petra Laclavíková

 

Prečítajte si tiež: 

Výber manželskej postele - nepoľavujte zo svojich nárokov

modern platform bedroom sets 1 top trendy v byvani vyber manzelskej postele matrace