Nabytok 1 1

 

Drevo si v domácnostiach nachádza nové uplatnenie aj v novom tisícročí. Ako jeden z najprirodzenejších materiálov ľudstva nás neprestáva udivovať svojimi vlastnosťami a možnosťami využitia. Na nedávnom  stretnutí s Martinom Fialkom z Design MF počas Danubius Gastro 2018 sme sa rozprávali o tom, aké široké je využitie drevených prvkov v našich domácnostiach.

 

Spoločne sme sa zhodli na tom, že trend návratu k prírode a organickým riešeniam je momentálne na vrchole a ani oblasť stavebníctva nie je výnimkou. Ako zariadiť domácnosť s citom a zmyslom pre všetky funkčné aj estetické aspekty, dokáže poradiť spoločnosť Design MF každému záujemcovi. Pre každého záujemcu, ktorý sa chcel dozvedieť o dizajne výrobkov Design MF viac, bol Martin Fialka k dispozícii na našom stánku. Ako prezrádza aj v našom videu, drevené klátikové dlažby boli využívané počas celého stredoveku a ich jedinečné vlastnosti, odolnosť voči nepriaznivému počasiu a prirodzená nevodivosť, ich predurčujú k tomu, aby sa dostali späť do miest. 

 

 

 

 mozaika 2

 

 

 

A obzvlášť toto obdobie, ktoré je charakteristické výraznými výkyvmi teplôt medzi letným a zimným obdobím, praje dreveným obkladom a vykladaným dlažbám. O tom, že takáto dlažba nestráca nič z reprezentatívnej a estetickej funkcie, svedčí aj fakt, že bola inštalovaná do vstupného portálu Primaciálneho paláca v Bratislave.

 

 

 

 

 

 

Obkladové riešenie od Design MF sa však netýka len domácností, ale tiež profesionálnych priestorov, ako sú štúdia alebo kancelárie administratívnych budov. Dômyselný dizajn reliéfneho obkladu totiž efektívne rozráža zvukové vlny medzi jednotlivými výčnelkami mozaiky. Možnosti dreva sú však neobmedzené a aj drevené taburety, stoly či priečky možno stvárniť tak, aby ich dizajn vynikal a nezostal nepovšimnutý. Dôkazom toho je aj niekoľko stolov, ktoré Design MF dosiaľ realizoval. 

 

 

design mf klátikový design stola