vometa 1Lankové siete a systémy patria v posledných rokoch medzi najviac preferované materiály u architektov a dizajnérov so širokým rozhľadom, ktorí chcú dať tvar svojej neobmedzenej fantázii. Vďaka svojej flexibilite a vlastnostiam zakrivenia je možné lankové siete napínať v rôznych smeroch, čo umožňuje ich ohýbanie a zmenu do požadovaného geometrického tvaru. Tým sa dajú použiť aj na veľkých plochách bez potreby akýchkoľvek pomocných podkonštrukcií.

Pomocou nerezových lankových systémov dodávaných spoločnosťou VOMET s. r. o. je možné realizovať akúkoľvek konštrukciu a funkciu, ktorá je potrebná v oblasti architektúry a stavebníctva. Lankové systémy možno použiť od najjemnejších výplní zábradlí, balustrád, bezpečnostných sietí, uzatváracích sietí, fasád, opôr pre popínavú zeleň, výbehov v zoo až po najodolnejšie kotvenia v kombinácii s tisíckami jednotlivých doplnkov.

 

vometa 3

 

V architektúre majú mnoho výhod:

  • sú ľahké,
  • flexibilné,
  • priehľadné,
  • funkčné,
  • dekoratívne
  • a s dlhou životnosťou.


Lanková sieť je vytvorená pletením vysokokvalitného nerezového lanka a objímok a využíva sa najmä ako výplň zábradlí, bezpečnostná sieť, ale aj ako fasádny prvok.

 

vometa 2 dav



V posledných rokoch sa systémy vertikálnej zelene stávajú stále populárnejšími a zvýšili svoju prítomnosť v dizajne budov. Výhody, ktoré tieto ekologické riešenia poskytujú, sú jasné:

  • lepšia kvalita vzduchu
  • lepšie tlmenie hluku
  • zvýšená tepelná izolácia

 

 

Lankové siete a systémy z nehrdzavejúcej ocele využívané pri týchto riešeniach sú systémy s vysokou životnosťou a nízkymi nárokmi na údržbu, ktoré ponúkajú vysokú flexibilitu tak, aby vyhovovali rôznym druhom rastlín so schopnosťou prenášať aj zaťaženie vetrom. Lankové siete z nehrdzavejúcej ocele dodávane spoločnosťou VOMET s. r. o. poskytujú ďalšie možnosti s užšou väzbou v porovnaní s horizontálnou a vertikálnou kabelážou, kde typ a veľkosť rastu rastliny určuje štruktúru mriežky.

 

vometa 8

vometa 4

 

Spoločnosť VOMET poskytuje poradenské služby architektom, architektonickým projekčným kanceláriám ale aj samotným odberateľom, tak aby splnili ich potreby a usmernili ich predstavivosť. Poradenská služba, ktorú poskytujú, začína od prvého nápadu architektonického projektu, pokračuje cez fázu plánovania až po fázu realizácie. S klientami ochotne komunikujú telefonicky, e-mailom alebo osobne v kanceláriách firmy.

  • Spoločnosť VOMET sa od svojho vzniku v roku 1994 vyprofilovala na firmu s najširšou a najúčelnejšou ponukou priemyselných sít na slovenskom trhu. Široký sortiment ako aj dlhoročné skúsenosti z oblasti triedenia a ďalších odvetví priemyslu robia spoločnosť na Slovensku jedinečnou. VOMET dodáva výrobky pre oblasť ťažobného priemyslu, strojárstva, hutníctva, chémie, potravinárstva, stavebníctva, architektúry a mnohých iných. Je členom obchodnej skupiny EUROSITEX a výhradne zastupuje na slovenskom, maďarskom a ukrajinskom trhu popredných výrobcov v danej oblasti. V rámci služieb poskytuje konzultácie a bezplatný poradenský servis, zabezpečuje prepravu a montáž pre celý sortiment dodávaných výrobkov. Od svojho vzniku spoločnosť kladie vysoký dôraz na kvalitu dodávaných výrobkov a poskytovaných služieb. Spoločnosť je od roku 2006 držiteľom certifikátu podľa ISO 9001. Ich filozofiou a cieľom je orientácia na zákazníkov, serióznosť, partnerstvo a vysoká profesionalita.

Viac informácií: www.vomet.sk