program coneco drevodomy hl

Už tradične sa v rámci veľtrhu Coneco 2018 predstavia rozličné organizácie a cechy. Prednášky, ktoré si pripravili pre tento ročník, sú plné riešení pre ekonomicky účinné bývanie. Absolútnym vrcholom celého programu však zostáva vyhlásenie víťaza v súťaži Stavba Roka 2017, do ktorej ste sa mohli zapojiť aj prostredníctvom nášho portálu.

 

program coneco drevodomy h

 

 

Priamy prenos, ktorý bude odvysielaný v televízii, sa však začne až v stredu večer. No zaujímavý program vás čaká už od skorého rána prvého dňa. Krátko po deviatej totižto štartujú už po dvadsiatykrát majstrovstvá Cechu strechárov Slovenska, v ktorej sa predstavia žiaci stredných odborných škôl na Slovensku. A aj napriek tomu, že pôjde o majstrovstvá Slovenska, chýbať nebude ani medzinárodná reprezentácia. 

 

Prečítajte si tiež:

 

Drevodom inšpirovaný Škandináviou 

CE.ZA.AR 2017: Toto je najlepšia slovenská architektúra

 

 

Tento rok to bude v poradí už 25. konferencia Teórie a konštrukcie pozemných stavieb. Témou, ktorej sa budú venovať odborníci, je riešenie aktuálnych problémov obalových konštrukcií budov. A o prognózach pre ekonomicky efektívne bývanie bude reč v rámci prednášky s názvom Úsporné bydlení - včera a dnes, aneb energetická soběstačnost budov.  

 

 

Prečítajte si tiež: 

 

Drevostavba roka 2017: My máme nominácie, vy vyberte víťaza

Porota Českej ceny za architektúru 2018: Robert Konieczny

 

 

Počas štvrtku bude reč o ekologickom vykurovaní. A prednášok bude viac, ako dosť. Slovenská inovačná a energetická agentúra ponúkne riešenia pri využívaní energie. Pozornosť tepelnému komfortu venujú aj predstavitelia občianskeho združenia. Tí sa zamerajú na hĺbkovú obnovu bytových aj rodinných domov. Ich prednášku s názvom Abeceda zatepľovania, si môžete vypočuť v programovom centre haly D počas štvtku, piatku, no dokonca aj v sobotu, teda počas záverečného dňa veľtrhu. 

 

 

program coneco stavba roka tammi yit

 Medzi nominované projekty sa dostal aj projekt Tammi Dúbravka, ktorý prináša fínsku kvlaitu bývania, nízkoeenergetické riešenia a funkčné dispozície. 

 

 

Zlatý klinec v podobe slávnostného vyhlásenia cien Stavba Roka prebehne medzi štrnástou a sedemnástou hodinou v hale A0. Ešte predtým si však môžete prezrieť nominované projekty v rámci stálej účasti Salónu Architektov. Ak však nestihnete prísť, môžete zostať pokojní. Priamo z výstaviska vám prinesieme aktuálne informácie. Sledujte aj naše sociálne siete, kde budeme v denných príbehoch uverejňovať aktuálne dianie. 

 

 

Text: Ján Krajč

Foto: Incheba, Stavba Roka