sebastian herkner dizajner roka 2019 thonet moroso classicon toptrendy sk

 

Prečítajte si novinky z 11. novembra aj spätne. Debuty, víťazstvá a rozhovory s vystavovateľmi. Futuristický bar, globálna estetika, retailové galérie. Dizajnéri s odvahou prekračujú normy. Aj také boli informácie, ktoré sme priniesli v týždennom round-upe.

 

Didier Faustino ku každému projektu totiž pristupuje s opačným zámerom, než väčšina. Neponúka odpovede a riešenia, ale nastoľuje rad nových problémov a otázok. O čom svedčí aj XYZ Lounge. Je to snaha o oživenie tradície literárnych salónov, lež s nápadnou, scénografickou pachuťou po Kubrickovi. 

 

xyz lounge didier faustino bar vesmirna oddysea toptrendy

 


Medzi vesmírnou loďou a mechanickým telom

 

 

Zdá sa to byť len nedávno, čo nemecký dizajnér predstavil svoj prvý projekt s názvom Bell Table. Vyzeralo to tak, že jeho sklon k spájaniu materiálov a experiment s kultúrnym kontextom budú navždy tým, čo mu zabráni nájsť podporu u producentov. Vtedajší skepticizmus výrobcov však Herknera nezastavil a počas ďalších deviatich rokov sa zoznam jeho spoluprác rozšíril do obdivuhodných rozmerov. Len počas tohto roka sa stal víťazom medzinárodných súťaží štyrikrát. V míľniku úspechov však už teraz uvádza rok 2019. Začína ho v predstihu a vo veľkom štýle. Dvanásť rokov od založenia vlastného štúdia sa stáva Sebastian Herkner Dizajnérom roka 2019 pre januárový cyklus Maison & Objet. 

 

 

sebastian herkner kolumbia ames

 

 

Zoznámte sa, Sebastian Herkner. Dizajnér roku 2019

 

 

 

Je fascinujúce, že aj priestory, akými sú kvetinárstva, sa vyvíjajú smerom k imerzii, v ktorej už nie je predaj tovaru tým zásadným a jediným funkčným hľadiskom, ale len sprievodným javom, súvisiacim s unikátnym vizuálnym aj olfaktorickým zážitkom. Dojem z toho, že by išlo o prevádzku kvetinárstva, je minimálny. A pokiaľ sa neprechádzate traktom zaplneným arómou chryzantém a ruží, zrejme ten pocit, že sa v ňom nachádzate, ani nenadobudnete. 

 

kvetinarstvo david tholstrup kodan architekturta retail interierovy dizajn toptrendy sk

 

 

Trendspotter: Kvetinárstva, z ktorých neodtrhnete zrak