paris xs design week inspiracia dizajnom toptrendy sk kópia

 

 

V dňoch 6. až  15. Septembra 2018 sa  konala veľká výstava v Paríži s názvom - Paris Design Week -  týždeň dizajnu v Paríži.  Návštevníci sa tak mohli  tešiť na novinky v dizajnovom svete.  Pred začiatkom akcie 4.9.2018 v utorok sa konal zábavný večer, ktorý bol uvítacím večerom Paris Design Week.

 

Každý rok sa v septembri stáva Paríž svetovým  mestom dizajnu, dekorácií interiéru a životného štýlu.  Tento rok sa k výstave  pripojilo veľa miest – butiky, galérie, ateliéry, reštaurácie, kultúrne inštitúcie, hoteli a iné. Počas desiatich dní účastníci vystavovali najnovšie trendy vo všetkých oblastiach dizajnu.  Na výstave sa zúčastnilo vyše 200 účastníkov, ktorí patria medzi prvotriednych návrhárov v oblasti dizajnu.  

 

 

paris design week inspiracia dizajnom toptrendy sk

 Zdroj: Maison & Objet Paris

 

Štyri z najluxusnejších miest mesta Paríža týmto oslavuje revolúciu dizajnu: Saint-Germain-des-Prés, Les Halles-Marais-Bastille, Opéra-Concorde-Étoile a Barbès-Stalingrad-Saint Ouen.  Celá dizajnová komunita sa stretla, aby sa vzájomne inšpirovala.  Štvrtok 6. septembra v meste Saint-Germain-des-Prés; v sobotu 8. septembra v Les Halles-Marais-Bastille; v pondelok 10. septembra v Opéra-Concorde-Étoile a v utorok 11. septembra v meste Barbès-Stalingrad-Saint Ouen. Zaujímavosťou bolo i osvetlenie Eiffelovky, navrhnuté pani Motoko Ishii a Akari-Lisa Ishii – matkou a dcérou. Osvetlenie malo vzbudiť žiaru vychádzajúceho slnka.

 

 

paris design week motoko ishii eiffelova veza paris design week toptrendy sk

 Zdroj: Maison & Objet Paris

V programe bolo zahrnuté i stretnutie s rôznymi osobnosťami dizajnu.  Rozhovory sa týkali viacerých  tém, ako napríklad dizajn skla, miest, či iných nových projektov v bývaní.

 

 

 

 

 Inšpirujete sa dizajnovými novinkami v Saint – Germain... 

 euroo sofa maison objet paris design week toptrendy sk

 Zdroj: Flickr

 

          paris design week moderne stropne svietidlo toptrendy sk

  Zdroj: Flickr

                                

 

Text: Mgr. Drgoncová

 

 

 

 

Viac trendov

 

 

maison objet xs paris detske hracky kraliky lampy na nocny stolik osvetlenie pre babatka hracky dizajn toptrendy sk  Čo do detskej izby sa urodilo na Maison & Objet 2018?

hussein chalayan xs koberec abstraktny ruckstuhl dizajnerske doplnky do domácnosti toptrendy sk  Husseina Chalayana ocenili za výnimočný prínos