salone del mobile l leonardo da vinci fuorisalone 2019 dizajn toptrendy

Uplynulý týždeň sa v Miláne uskutočnil, ako každý rok, celosvetový veľtrh Salone del Mobile, ktorý  vytvoril perfektnú platformu  pre  špičkové produkty s dôrazom  najmä na inováciu.Veľtrh  bola rozdelený do niekoľkých kategórií: Classic, ktorá čerpala z hodnôt tradície, zručnosti v oblasti výroby nábytku a predmetov v klasickom štýle; Dizajn, produkty, ktoré hovoria o funkčnosti, inovácii a môžu sa pochváliť najmä štýlovosťou.

 

Mnohí vystavovatelia spolu s tisíckou produktov, ktoré boli prvýkrát predstavené, potvrdzovali obrovskú hodnotu tohto veľtrhu medzinárodnej prezentácie. S Project tvoril základ predstavoval priestor venovaný dizajnovým produktom a dekoratívnym technickým riešeniam dizajnu interiérov. Charakteristickým znakom projektu je multisektorálne zameranie - multidimenzionálny priestor s heterogénnym výberom tovarov, s výrobkami od interiérov až po exteriérové ​​vybavenie, od wellness produktov až po tkaniny.

 

salone del mobile leonardo da vinci euroluce 2019 dizajn toptrendy

 

 

Workplace 3.0  predstavovala inovatívnu výstavnú plochu venovanú dizajnu a technológii v oblasti plánovania pracovných priestorov, ktorá potvrdzuje svoje nové poslanie pri skúmané  úplne nových prístupov, foriem a riešení " budúcnosti". Zohráva tu dôležitú úlohu ľudský faktor a inteligentné technológie. Svet práce sa rýchlo mení spolu so skutočným konceptom práce.  Nové metódy vyžadujú rôzne pracovné priestory. Workplace 3.0 bol venovaný dizajnu a technológii. Predstavoval tie najlepšie produkty určené pre  recepčné priestory a kancelárske priestory najlepších firiem pracujúcich na riešeniach, ktoré sú v súlade s novými spôsobmi práce a novými dizajnovými požiadavkami na „obývanie“ pracovného priestoru.

 

salone del mobile leonardo da vinci kuchynske zostavy 2019 dizajn toptrendy

 

 

Celý Salone sa niesol v duchu vzdávania pocty DaVincimu kvôli momentálnemu výročiu.  Umelci Massimo Temporelli a Cristina Morozzi boli  kurátormi výstavy, ktorá uvádzala 13 interpretácií, z ktorých 13 umelcov a dizajnérov vytvorilo slávneho kôňa. Leonardo ho navrhol  v roku 1490. Príjemnou príležitosťou pre návštevníkov bolo vidieť veľkého  Leonardovho bronzového koňa. Predstavoval nielen  umelecké dielo, ale tiež aj technickú výzvu.

 

 

salone del mobile leonardo da vinci fuorisalone 2019 dizajn toptrendy

 

Pikoškou tohtoročného Salon del Mobile bol vrstvený dizajn lustra ponúkajúci šumivé sklo, ktoré zdanlivo pláva na vzduchu a pri osvetlení vytvára trblietavý efekt s odrazom svetla z jedného kusu na druhý. Kaskádový luster s priemerom takmer 2,5 metra debutoval  na tohtoročnom veľtrhu v rámci výstavy Tvar gravitácie. Zakladateľ a hlavný dizajnér Oki Sato bol inšpirovaný sledovaním remeselníkov vo WonderGlass. Načrtol tak predstavu produktu, ktorá bola o tom, ako nechať sklo samé prúdiť pomocou gravitácie a používať jeho samotnú váhu.

 

 

salone del mobile leonardo da vinci luxusny segment nabytku 2019 dizajn toptrendy

 

Salone del Mobile sprevádzal, tak ako vždy, aj rozsiahly program Fuorisalone, veľmi populárny formát sprievodných podujatí v spolupráci s veľtrhovým podujatím. Nádvoria, paláce, showroomy, verejné priestory boli hostiteľskými inštaláciami a zároveň výstavami. Fuorisalone bol  najdôležitejšou udalosťou na svete, ktorá sa týka témy dizajnu.  

 

salone del mobile leonardo da vinci organicke formy 2019 dizajn toptrendy

 

Salone del Mobile bolo oslavou slobodného ducha a kreativity, ktorá robí človeka tvorom schopným prežiť v každej situácií. Bola to reakcia na talent, čo mení svet. Ten je, prirodzene, vecou nadania aj tréningu. Leonardo da Vinci je dokonalou reprezentáciou týchto kvalít, ktoré v sebe objavuje každý z dizajnérov, predstavujúcich výrobky pre svet, ktorý bude príjemný pre každého z nás.