hollex slovakia moddom expozicia dizajnove prevedenie stanku minotti toptrendy sk

 

 

Víkend bol pre návštevníkov poslednou príležitosťou na to, aby si odniesli do svojich domovov najnovšie modely za akciové ceny. Na výstavisku v Bratislave sa predstavili výrobcovia z Česka aj Slovenska. A pretože konkurencia bola opäť vysoká, jedným zo spôsobov, ako zaujať,  bolo aj samotné stvárnenie expozície. A práve počas víkendu boli vyhlásené výsledky Ceny Moddom 2018. 

 

 

Komisia udelila ceny v dvoch kategóriách. Cenu za kreatívnu expozíciu a cenu za exkluzívnu prezentáciu spolu s dizajnovým prevedením stánku. Nováčikom medzi ocenenými bola predovšetkým expozícia značky Amandari. V neveľkom priestore stánku predstavila značka komplexné vybavenie domácnosti, ktoré pozostávalo zo spálňovej súpravy, dubovej knižnice, ako aj jedál stola a obývačkovej súpravy. Tematicky ucelený priestor reprezentovalo zastúpenie dreveného nábytku, prútia a koženého kresla. Amandari sa v porovnaní s ostatnými stánkami líšilo tým, že do svojo konceptu vnieslo kombináciu Arts & Crafts, ktorú vsadilo do aktuálneho neo-modernistického talianského chicu. 

 

moddom amandari expozicia najnovsia kolekcia 2019 kozene kreslo spalna svietidla toptrendy sk

 

 

O niečo komplexnejšie zas pôsobila prezentácia značky Hollex Slovakia, rozčlenená na niekoľko obývacích zón. Odvážna farebná schéma spálňovej zóny, bola neprehliadnuteľná vďaka bohatej škále indigových a slivkovomodrých odtieňov, ktoré vystavovatelia zvýraznili použitím chlpatých puffov a vankúšov v jasnejších, pastelových odtieňoch. Tie boli tematicky prenesené takisto do zóny obývačky a pracovne. O umocnenie atmosféry sa postarali vystavovatelia aj tým, že zvolili svietidlá s nižšou svetelnosťou, čím dosiahli v každom prostredí intímnu atmosféru. O výber svietidiel sa postarala spolupracujúca spoločnosť Uni Light, ktorá svojou expozíciou nezaostávala ani trochu. 

 

 hollex slovakia moddom 2018 cena expozicia minotti toptrend sk

 

 

Aj tej sa totižto ušla cena za exkluzívnu prezentáciu a dizajnové prevedenie expozície. Situovaný v totožnom pavilóne, výstavný stánok umožňoval návštevníkom prechod dovnútra z obidvoch strán. Vnútorne riešenie stánku charakterizoval ústredný panel, na ktorom výstavný tím predstavil najnovšie modely stolných lámp od svetoznámych značiek Flos, Nemo či Ingo Maurer. A aj keď sa vystavovatelia rozhodli vybrať kultové modely, ktoré navrhol Philippe Starck či Michael Anastassiades, v prevažnej miere tu bolo možné vidieť nevšedné dizajnérske kúsky, čím sa v porovnaní s ostatnými vystavovateľmi svietidiel výrazne líšili. Dominantou stánku bola predovšetkým trojica podlahových lámp od izraelskej značky Aqua Creations, ktorá na seba strhávala zraky všetkých okoloidúcich. Voľba bieleho podkladu na celej ploche stánku dovolila, aby tu zažiarili všetky tvary a farby lámp v celej svojej kráse. 

 

 unilight bratislava svietidla stolne lampy moddom 2018 cena expozicia dizajn toptrendy sk

 

 

S nesporne najväčšou výstavnou plochou a najširším zastúpením modelov si cenu odniesol aj glam stánok spoločnosti MSJ, tematicky riešený v štýle vysokého lesku a ušľachtilých materiálov. Zamatové kreslá a pohovky dopĺňali kávové a konferenčné stolíky so zrkadlovými a mramorovými tabuľami,. Bohato riasené závesy a vysoké policové zostavy zas účelne členili výstavnú plochu, napriek tomu umožnili návštevníkom, aby bez problémov mohli prechádzať pomedzi vystavené modely v ľubovoľnom smere. S informačným kioskom, orientovaným až na dve strany, zaujal výstavný priestor MSJ na veľtrhu Moddom verejnosť aj komisiu, čo dokazovala aj neustála prítomnosť návštevníkov. 

 

 msj nábytok moddom 2018 výstavná expozícia sedacia suprava toptrendy sk

 

 

Ocenené expozície sú dôkazom toho, že vystavovatelia si uvedomujú, čo všetko je možné odkomunikovať samotným výstavným priestorom. A možno práve preto sa veľká časť stánkov tento rok zväčšila o desiatky metrov štvorcových. Rozmernosť stánkov však nebola ani náhodou samoúčelná. Najnovšie kolekcie sa vo väčšine prípadov preskupovali so žiadanými klasikami a bestsellermi, ktoré nechýbali ani na veľtrhu Nábytok a Bývanie či minuloročnom Moddome. Tento ročník je tak možné uzavrieť s presvedčením, že veľtrhov ako tento by si naše značky zaslúžili počas roka o niečo viac. Pretože je len veľmi málo spôsobov, ako sústrediť to najlepšie zo showroomov na jednom mieste. Moddom takým miestom našťastie ešte stále je. 

 

  Redakcia: Ján Krajč