Clipboard02Dizajnové kvetináče LITE CUBE a LITE BLOCK zmenia obyčajné priestory na modernú oázu zelene. Kvetináče vyrobené z vysokohodnotného betónu, majú veľmi tenké steny a oproti klasickým betónovým črepníkom disponujú o 60% nižšou hmotnosťou.

 Využitie odľahčených betónových kvetináčov

Betónové kvetináče nie sú len výsadou verejných priestorov, ako napríklad parky, námestia či pešie zóny, ale sú výborným dizajnovým doplnkom aj na terasách a balkónoch rodinných domov a bytov. Umiestniť je ich možné aj na záhrady, kryté verandy alebo lodžie, kde vytvoria dostatok súkromia a ničím nerušené ostrovy zelene a kvetov. Zeleň pozitívne vplýva na psychiku a preto je prítomnosť rastlín vhodná aj na miestach, kde sa venujeme práci. Open space priestory, zasadacie miestnosti ale aj haly a chodby firiem obklopené zeleňou pôsobia priateľskejšie.

Nadčasový dizajn a trendový vzhľad

PRESBETON LITE kvetináče sa vyznačujú minimalistickým nadčasovým dizajnom a decentnými farbami. Nádoby sú vyrobené z hladkého pohľadového betónu v bielej a sivej farbe v siedmich veľkostiach. Kombinácia neutrálnych farieb a industriálneho  dizajnu betónu výborne ladí najmä s vysokými trávami, stálozelenými rastlinami alebo okrasnými kríkmi. Do kvetináčov sa môžu zasadiť aj akékoľvek iné trvalky a letničky alebo iné obľúbené rastliny s farebnými kvetmi.

Kvetináče LITE CUBE a LITE BLOCK sa dajú navzájom ľubovoľne kombinovať a meniť ich dispozície. Jednotlivé zostavy kvetináčov slúžia ako nevšedný doplnok, ale aj ako prirodzené rozdelenie funkčných zón v konkrétnom priestore. Vzniknúť tak môže ich kombináciou napríklad vzdušný, a napriek tomu čiastočne krytý pracovný kútik, čitáreň alebo relax zónu.

Praktickosť a odolnosť

Manipulácia s kvetináčmi pred vysadením je veľmi jednoduchá, dajú sa ľahko zdvihnúť aj presúvať z miesta na miesto. Steny nádob sú kónické a majú hrúbku iba 20 – 30 milimetrov. Aj napriek svojej zníženej hmotnosti vďaka širokej základni a rovným stenám zaručujú vynikajúcu stabilitu. Veľkou devízou odľahčených betónových kvetináčov PRESBETON LITE je aj jednoduchá údržba a vysoká odolnosť. Vnútorný ochranný systém Protect System IN bráni znečisteniu a priesaku vody. Ďalšou výhodou kvetináčov PRESBETON LITE je aj ich mrazuvzdornosť. Pri dispozícii kvetináčov v exteriéri počas celého roka stačí pri vysádzaní zaizolovať vnútro nádoby izolačnou fóliou Mirelon podľa postupu odporúčaného výrobcom. Izolačná vrstva ochráni počas mrazu rastliny aj nádobu, a tá tak vydrží v pôvodnom stave dlhé roky.

Viac informácií: www.presbeton.sk