devs seria film dizajn evolucia top trendy byvanie perex

 

Dizajnér Mark Digby produkuje realitu a fantáziu, aby vykúzlil imaginárne svety, ktoré neexistujú, ale potenciálne by mohli. Oslovil ho spisovateľ a režisér Alex Garland s návrhom pre jeho novú sériu FX Devs.

 

DEVS Misc 0007Foto: architecturaldigest 

Pôjde tak o ôsmu epizódu vedecky inšpirovaného príbehu o technologickej spoločnosti vykonávajúcej experimentálnu prácu o kvantovom výpočte. Séria má premiéru už 5. marca. Spolupracovali už na spoločných projektoch ako Ex Machina a Annihilation. Dej príbehu sa odohráva v San Franciscu. Väčšina snímok však bola sfilmovaná v Spojenom kráľovstve, aby Digby do projektu mohol zakomponovať dva výrazné prvky.

 

Plávajúca kocka vo vákuu
Do areálu s názvom Amaya, cez malý les stromov je zasadené laboratórium Devs. Je to budova v tvare kocky umiestnená napoly nad zemou a napoly pod zemou. Vo vnútri je laboratórium umiestnené vo vákuu, čo znamená, že pláva v priestore. Toto špeciálne laboratórium sa nachádza v malom lese a štandardná verejná budova v príbehu plní úlohu technologickej spoločnosti na ulici Silicon Valley, ktorá ponúka špičkové služby kódovania založené na kvantovom výpočte.

 

DEVS 079Foto: architecturaldigest 

 

Kancelária pre špecialistov, ktorá o vás vie všetko
Potom nás dráma zavedie do inej budovy, ktorá je zastrčená na akademickej pôde. Táto budova slúži ako účelová kancelária pre špecializovaných zamestnancov, ktorí pracujú na projekte multibilionárskej technológie. Digby a jeho tím, medzi ktoré patrí aj dekoratérka Michelle Day, využili priestory na kalifornskej univerzite v Santa Cruz. Napriek návštevám niekoľkých priestorov v Londýne sa chceli ubezpečiť, že práve tento areál má silné vizuálne zastúpenie. Táto podniková kancelária neprejavuje svoju prítomnosť svojim pracovníkom iba tým, že existuje. Ale prejavuje ju tým, že je všade v priestoroch prítomná. Prejavuje ju komukoľvek. V týchto priestoroch bude každý vedieť, kedy ste napríklad pripojený na webe.

 

DEVS 105 0275Foto: architecturaldigest  

Dizajn projektu
Samotné laboratórium Devs sa v príbehu skladá z materiálov olova, betónu a zlata, ale pôvodný koncept bol vyrobený len z dvojice dreva a sadry. Kubický vzor na stenách je opakujúci sa fraktálny obrazec nazývaný Mengerova špongia a tím architektov na to použil 240 štvorcov zlatého listu a neuveriteľných 440 panelov na vytvorenie konečného vzhľadu.
Celkovo Digby a jeho tím strávili niekoľko mesiacov prípravou laboratória, mesiac strávili vypracovaním technických výkresov a na výstavbu im stačilo 15 týždňov. Všetko sa spojilo do jedného masívneho laboratória s názvom Devs.

 

DEVS SET 022Foto: architecturaldigest 


V strede celého laboratória je kvantový počítač, ktorý je voľne položený na strojoch skutočného života. Vyrobený je z medi, zlata, hliníka a ocele. Počítačové stoly používané kodérmi boli tiež navrhnuté a skonštruované pre tento priestor so zabudovanými klávesnicami, ktoré zaisťujú, že nikto nemôže odstrániť informácie z budovy. Majú svoje vlastné písmo a ikonografiu, dokonca aj fľaše na vodu sú v tomto príbehu nezvyčajné.

 

 

Keď to ľudia uvidia, povedia: „Wau!“

Autor: Petra Laclavíková

 

Mohlo by vás zaujímať: 

Tepidárium prehreje váš organizmus a posilní celkovú imunitu

tepidarium 1